Riot Games in Nike privolila v sodelovanje

Najbolj razširjeno podjetje za športno obutev, oblačila in druge športne dodatke je skenilo sodelovanje z igričarskim podjetjem Riot Games. Nike bo tako po vrsti znanih avtomobilskih znamk koto so Kia, Audi, Mercedes in ostali tudi sam okusil igričarske vode.

Riot in Nike bosta sodelovala v kitajski LPL ligi, kjer so sklenili dolgoročno pogodbo do leta 2022 z namenom, da igralcem zagotovijo kvalitetna oblačila oz. drese ter obutev. Nike bo v celoti pokril izdelavo dresov za vsako ekipo ter jim nudil možnost opravljanja fizičnih treningov.

Soustanovitelj podjetja Nike je sicer ob ustanovitvi podjetja dejal, da so atleti vsi tisti, ki imajo telo. Tako bodo pri podjetju Nike še bolj združili e-šport z realnim športom pa čeprav je glede tega vsak dan veliko govora, saj večina ljudi e-športa še ne priznava.

Razlog za investicijo v kitajski trg igre League of Legends je izjemno leto Kitajske v 8. sezoni igre, ko so osvojili tako svetovno prvenstvo (Invictus Gaming), Mid-Season Invitational (Royal Never Give Up) kot tudi Asian Games (Kitajska).

Z letošnjim letom bodo pri podjetju Nike poskrbeli za obutev vseh 16 ekip v ligi, ki bodo do svetovnega prvenstva 2019 dobili tudi povsem nova oblačila ter možnost posebnih fizičnih treningov.

Vaša reakcija na članek?

Arharhttps://hop.si/
Organizator e-športnih dogodkov, pisec e-športnih novic, oboževalec streljačin in igre World of Warcraft.

Sveže objave

Microsoft še ni končal s kupovanjem perspektivnih založnikov in razvijalcev

Igričarski svet še še zdaj ni pomiril od potresa, ki ga je pred nekaj dnevi sprožil Microsoft, ko je javno naznanil, da...

Primerjava Crysis Remastered z brezplačno grafično modifikacijo za originalno igro

Nekaj dni nazaj je izšla težko pričakovana predelava Crysis Remastered, ki pa je skupnost precej razočarala. Sicer igra ni popolna katastrofa in...

Prve tri Metal Gear igre naj bi se kmalu pojavile na PC-ju

Serija Metal Gear Solid se je začela že davnega leta 1987. Prvi del se je imenoval preprosto Metal Gear in se je...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!