Outward, igra, ki močno spominja na Gothic, dobila nov napovednik

O Outward igri smo v preteklosti že pisali.

Gre za naslov, ki glede na svoje igralne mehanike močno spominja na legendarno Gothic franšizo in ravno zaradi tega je precej zanimiva tudi marsikateremu Slovencu.

Izid igre se hitro približuje zato je razvijalec Nine Dots Studio prikazal nov napovednik, ta pa se osredotoči predvsem na bojevalne mehanike.

Outward bo veliko stavil na naše preživetvene sposobnosti, saj bo ogromen in raznolik svet za igralca precej nevaren. Zato se bo v neizogiben boj potrebno podati pametno in predvsem preudarno.

Če smo tip igralca, ki pobere vsak okoli ležeči predmet, bomo sicer na poti velikemu bogastvu a skladno s tem se bo močno povečal naš nahrbtnik. Obteženi bomo precej manj okretni v boju zato bo potencialne zlatnike včasih potrebno žrtvovati za boljšo efektivnost med izmenjavanjem udarcev.

Magija bo prisotna a ne ravno preprosta, saj bo za izstrelitev ognjene krogle najprej potrebno opraviti cel ritual, ki bo sicer imel močne magične ofenzivne posledice a bo za to potrebno žrtvovati kar nekaj planiranja in časa.

Outward bo poleg tega vseboval še eno zanimivo lastnost, saj bo mogoče v avanturo poklicati prijatelja v sodelovalnem načinu. Družno bomo tako lahko igrali preko spleta ali pa se bomo usedli samo za en zaslon in pustolovščino doživeli v lokalni sodelovalni žurki.

Vse naše odločitve bodo nosile posledice in s temi bo potrebno živeti, saj bo igra vsebovala sprotno shranjevanje, ki spominja na tisto iz Dark Souls serije. Tako se ne bomo mogli zanašati na ročno shranjevanje in izkoriščanja “shrani/naloži” mehanike.

Outward izide še ta mesec in sicer se bo to zgodilo 26. marca, špil pa nas čaka na Steamu, kjer bo zase zahteval okvirno 35 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime