3D Realms napovedal WRATH: Aeon of Ruin, ki bo tekel na pogonu Quake 1 ter podpiral 3DFX

Zgornji naslov mlajši publiki verjetno ne pomeni veliko, starejšim igralcem pa je zagotovo pognal hitreje kri po žilah.

Razvijalec 3D Realms je že staro ime, saj v igričarski industriji vztraja že preko 30 let. Znani so predvsem po svoji seriji Duke Nukem, ki se je publiki precej zagabila predvsem zaradi svojega zadnjega dela, Duke Nukem Forever, kateri je bil v razvoju kar 12 let in je na koncu vendarle izšel, vendar v precej katastrofalnem stanju.

3D Realms je od takrat prodal Duke Nukem franšizo, sedaj pa se osredotoča na starošolske streljačine z retro podobo.

Njihov naslednji projekt nosi naslov WRATH: Aeon of Ruin in špil bo vsekakor močno spominjal na prvoosebne streljačine, ki smo jih preigravali v devetdesetih.

Potovali bomo skozi strašljiva območja ter seveda na polno streljali ter se izmikali izstrelkom. Vračajo se staromodna orožja kot je dvocevna puška, zraven pa bomo lahko uporabili še osem drugih pokalic ter deset artefaktov, kateri nam bodo nudili posebne moči.

Ne bo manjkalo niti nabiranja ključev, dodatnega streliva ter seveda skrivnosti, saj vse to tudi pričakujemo v streljačini, zgrajeni na Quake 1 pogonu.

Zastarela podoba ne nosi samo svojega šarma ampak tudi močno strojno optimiziranost.

WRATH bo moč poganjati na praktično vsakemu računalniku, 3D Realms pa se je pred kratkim pohvalil, da so prejeli legendarno grafično kartico Voodoo 2, katera vsebuje celih 12 MB grafičnega pomnilnika. Tako bo to prva igra, po dolgem, dolgem času, ki bo imela podporo tehnologije 3DFX. Seveda je drugo vprašanje, kako Voodoo 2 pripraviti na delovanje v Windows 10 a s tem se bomo ubadali ob izidu igre.

WRATH: Aeon of Ruin si lahko že ogledate na Steamu, izide pa poleti 2019.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime