Končnica lig LEC in LCS je pred vrati

Bliža se konec rednega dela, saj je pred nami le še en teden evropskega tekmovanja ter dva tedna ameriškega tekmovanja v igri League of Legends. Kar štiri ekipe v Evropi so si že zagotovile mesto v končnici, dve ekipi sta iz boja že izpadli, preostale štiri pa se bodo v zadnjem tednu borile za zadnji dve mesti. V Ameriki je zadeva bolj odprta, saj je bil končan 7. teden, kjer pa sta si končnico zagotovili že dve ekipi.

V evropskem LEC-u je G2 Esports ekipa, ki si je pred zadnjim tednom že zagotovila prvo mesto po rednem delu in najvišji seed v končnici. G2 je teden sicer ponovno začel s porazom proti ekipi Splyce, ki se bori za končno 2. mesto v ligi. Po koncu druge igre v soboto, ko je G2 po šokantnem preobratu premagal Vitality, je trenerski štab evropskega super tima tudi pojasnil, da je razlog za njihov padec v formi poškodba slovenskega igralca Mikyx-a.

G2 si je z 13. zmago torej zagotovil 1. mesto, za njim pa sledijo kar 3 ekipe, ki so si prav tako zagotovile mesto v končnici. Gre za Splyce, Vitality in Origen. V primeru izenačenega rezultata po zadnjih dveh igrah bodo sledili odločilni boji, ki bodo razvrstili ekipe po vrstnem redu. Izven končnice so zaenkrat še ekipe Fnatic, Schalke 04, Misfits in SK Gaming. Vsi razen Fnatica igrajo toplo-hladno, kar pomeni, da se bodo v zadnjem tednu morali še kako potruditi. Fnatic je ponovno nanizal dve zmagi in je v drugem delu tekmovanja tudi najdominantnejša ekipa. Obratno velja za Schalke 04, ki je po dobrem prvem delu sedaj padel v drugo polovico lestvice in je sedaj na 6. mestu z rezultatom 8-8. Izven končnice sta že Rogue ter ExceL, ki se bosta za obstanek še morala boriti.

V ameriškem LCS-u so zadeve zaenkrat še manj jasne, saj sta potnika v končnico znana le dva. Gre seveda za Team Liquid, ki je v dvoboju tedna za prvo mesto premagal Cloud9, ki je prav tako že uvrščen v končnico. Vse kaže da večjih problemov ne bo imel tudi TSM, ki je prav tako zmagal oba tedenska dvoboja. Nekoliko bolj se bodo morale potruditi ekipe kot so Golden Guardians, Counter Logic Gaming, OpTic Gaming in Clutch Gaming, ki se bodo borile za preostala 3 mesta v končnici. Zaenkrat sta v najslabšem položaju v ligi Echo Fox in 100 Thieves, ki bosta morala v zadnjih dveh tednih nanizati vsaj 3 zmage, če želita resno ogroziti mesto v končnici.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime