Najbolj pričakovane igre – Marec 2019 | PC, XOne, PS4, Switch |

V lestvici najbolj pričakovanih iger si vsak mesec ogledamo nekaj najbolj pričakovanih iger v prihajajočem mesecu. Čeprav ponavadi za ta namen ustvarimo video, si jih bomo tokrat ogledali v pisni obliki, zaradi zamude pa bomo navedli “zgolj” šest iger, ki nas še čakajo v drugi polovici marca.

Če smo pošteni, je bil februar precejšno razočaranje. Metro Exodus je bil res edini naslov, ob igranju katerega nisem pomislil na kanalizacijo. Mogoče je omembe vreden še Far Cry: New Dawn, a tu kvečjemu po zaslugi nizkih pričakovanj nismo bili razočarani, da smo dobili stereotipično formulo, ki se Ubisoft-a drži kot klop. Precejšna škoda, saj je bil mesec poln velikih izidov, a kaj, ko jih je večina padla na tazadnjo. No, v marcu imamo prav tako pripravljenih kar nekaj zelo zanimivih iger, pa dajmo držati pesti na boljši rezultat. Malo sicer zamujamo, zato bomo par iger iz začetka meseca izpustili, namesto njih pa bo več prostora ostalo za drugo polovico meseca. Pa dajmo kar pričeti, tu je deset najbolj pričakovanih prihajajočih iger v marcu 2019. 

6. The Divison 2 – 15.3. – PC, PS4, XOne

Najbolje prodajana Ubisoftova uspešnica vseh časov v tem mesecu dobiva nasledstvo in čeprav je na original letelo precej kritik, je bila poteza povsem pričakovana. The Division 2 namerava nadaljevati zgodbo izvirnika, le da bo tokrat dogajanje prestavljeno v Washington D.C, 7 mesecev po izbruhu smrtonosne gripe. Osnovni princip bo še zmerom enak, sistem misij se bo obdržal, še vedno pa bo naš glavni cilj pridobivanje vedno boljših pokalic in barvno sovpadajočih kosov opreme, opravljanje misij in vsi ostali že znani deli te tretjeosebne MMO streljačine. Največja novost bo prihod plenilskih pohodov, kjer bomo lahko oblegali baze zlikovcev z do sedmimi soigralci, a v večini obzirov bo šlo za znano stvar.

5. Ymir – 15.3. – PC

Čeprav bo na ta dan večina oči pristalo na The Division 2, na isti dan prihaja tudi Ymir. Stavek, ki sem si ga vedno želel izreči – pujsovska strategija, kjer vodiš civilizacijo lastnih počlovečenih prašičkov skozi obdobja, pričenši s kameno dobo. Šlo bo za primarno večigralsko 4X strategijo, ki bo združevala elemente gradbeništva z osvajanjem ozemelj, vojskovanjem, razvojem ter nenazadnje, vodenjem civilizacije prašičjih sekt. Jo veselo pričakujemo? Ojnk, veš da.

4. Sekiro : Shadows Die Twice – 22.3. – PC, PS4, XOne

Sekiro: Shadows Die Twice je vnovični naslov izpod rok Hidetake Miyazakija, bolj poznanega po Dark Souls seriji. Postavljen si v čevlje junačka, ki sliši na ime Sekiro in s sabo nosi sekiro (ah, drugo žal ne drži). Pozno-srednjeveška Japonska, kjer mitologija ni zgolj v mislih tistih z bogato domišljijo, res zveni kot mikaven svet. Z igralne plati lahko mirne duše pričakujemo izkušnjo, podobno tisti v seriji Dark Souls. A sovražnikovi udarci bodo še bolj neizprosni, pravočasni pritiski na tipke pa še pomembnejši. A vseeno ne bo šlo za čistokrvnega sokrvnika, saj Sakiro za razliko od Izbrancev zna skakati in je agilnejši, kar pa vodi v hitrejši bojni sistem.

3. Outward – 26.3. – PC

Če ste pristaš ene izmed najpopularnejših starošolskih RPG franšiz Gothic, potem zagotovo že mnogo let čakate na polnopravnega naslednika. A izgleda, da ima razvijalec Piranha Bytes druge načrte, saj namesto tega pospešeno dela na igri ELEX 2. A namesto tega imamo tu Outward. Veliko bo polagal na dejstvo, da je naš protagonist samo običajen človek, ki lahko hitro podleže nasprotnikovim udarcem. Lahko boš zgolj preprost kmetovalec, ki se preživlja s poljedelstvom, ali pa lovec, ki si kruh služi z lovljenjem divjadi. Morda bi rad postal čarodej, ki dela za zlobni kult ali pa upornik, ki ropa tiste z debelejšimi žepi? Outward obljublja vse to in še več, zato tudi mi (sploh Boris 🙂 ) že nestrpno pričakujemo njegov izid, morda celo najbolj izmed vseh iger v tem mesecu.

2. Generation Zero – 26.3. – PC, PS4

Dobrodošli na Švedskem, glasi se leto 1980. Lokalna populacija je skrivnostno izginila in nadomestili so jo ne kaj preveč prijazni roboti, ki si ničesar ne želijo bolj kot uničenja preostalega človeštva. Šlo bo za peskovniško streljačino s kooperativnim igranjem za do štiri igralce, ki bodo primarno preko skrivalniškega igranja plenili podeželje za novo opremo ter tiho odstreljevali mnoge sovražnike. Zveni kot precej unikaten igralni pristop, čeprav me postavitev nekoliko spominja na Sir, You’re Being Hunted. A žal kaj veliko o igri še ni znanega, zato dajmo še malo počakati.

1. Tropico 6

S prihajajočim začetkom pomladi premnogi oči že usmerjajo v smer poletnega oddiha in le kje bi ga bilo bolje preživeti kot v tropskem paradižu. S predizpozicijo, da ga ni naselil že kakšen diktator. V Tropico 6 bomo kot poprej skrbeli za otočja, gradili mostove med njimi in jih plenili naravnih bogastev, pomembno vlogo pa bosta imela tudi transport ter infrastruktura. Moč bo poslati naše prebivalce na plenjenja, kjer bodo lahko ukradli čudesa sveta, kot sta Kip svobode ali pa Eifflov stolp. Moč bo celo kostumizirati našo palačo, kjer bomo lahko iz balkona imeli govore za izvolitev, s tem pa pridobivali podporo našega ljudstva. Diktatorske sanje vsakega narcisista bodo tako postale resnica, dajmo upati le, da njegovi podaniki ne bodo preveč trpeli.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime