Apex Legends prekinil rekord gledanosti igre Fortnite

Februar bo zapisan kot mesec, ko je bil podrt še en rekord in sicer s strani igre Apex Legends. V zadnjih 11 mesecih je namreč igra Fortnite iz meseca v mesec vladala na vrhu gledanosti, no v mesecu februarju pa je to mesto zavzela igra Apex Legends.

Respawnov Apex je tako poleg najbolj gledane igre meseca podrl še rekord Fortnita glede najbolj gledanega streama v mesecu februarju. Fortnite je sicer na splošno mesec februar zaključil pod pričakovanji Epic Gamesa, saj je po gledanosti končal šele na 3. mestu. Prehitel ga je celo League of Legends, ki se je na 2. mesto vrnil predvsem zaradi štarta v novo tekmovalno sezono.

Ker so večji streamerji igre Fortnite s strani Respawna dobili tudi plačilo za igranje Apexa, se je gledanost Fortnitu drastično zmanjšala. To so bili streamerji kot so npr. TimTheTatMan, Ninja, Myth in ostali. V mesecu februarju si je igro Apex Legends ogledalo preko 670.000 gledalcev, kar je več kakor Fortnitovih 615.000. Fortnite sicer še vedno drži mesečni rekord, ko si je igro ogledalo kar 1.5 milijona različnih ljudi.

V marcu bi se lahko stvari kaj hitro spreobrnile, saj je Fortnite izdal 8. sezono svoje igre, medtem ko Apex Legends na svoj prvi Battle Pass še čaka (prišel naj bi danes – 12. marca).

Hkratni Fortnite gledalci po mesecih

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime