Samsung Galaxy S10 funkcija odklepanja s prepoznavanjem obraza je smešno nezavarovana

V zgodnjih začetkih mobilnih telefonov smo telefone odklepali preprosto. Spomnim se svojega prve Nokie, ki sem jo odklenil preko stiska tipke menu in potem zvezdice.

To je bilo preprosto a seveda precej nezavarovano. Proizvajalci telefonov od takrat mnogo inovacij vlagajo ravno v odklep telefona.

Tako smo kmalu dobili PIN kode, kasneje smo na zaslonih risali vzorce, čemur je sledilo odklepanje preko prstnega odtisa.

Najnovejša pogruntavščina na temu področju je odklep preko zaznavanja obraza, funkcija, ki ji vsebuje tudi najnovejši Samsung Galaxy S10.

Zadeva je načeloma precej zavarovana, saj se bo telefon odklenil samo, če bo preko svojih posebnih senzorjev zaznal identični obraz lastnika telefona.

Vendar pa so pri novemu Galaxy S10 očitno morali v drobovju telefona narediti prostor za druge stvari zato za funkcijo prepoznave obraza skrbi samo navadna kamera, napredni senzorji pa so bili odstranjeni.

Uporabniki tako poročajo, da so lahko telefon odklenili, če so pred kamero postavili video, na kateremu je viden obraz lastnika naprave. Še več, nekateri so telefon lahko odklenili že preko tega, da so bili z lastnikom v sorodu in so posedovali podobne poteze. En uporabnik na Redditu celo trdi, da je lahko redno odklenil telefon od prijatelja, s katerim si sploh nista podobna, edina njuna skupna lastnost je ta, da imata oba gosti bradi.

Samsung Galaxy S10 je sedaj že na voljo zato bodite vsi potencialni kupci pozorni na to dotično “novost” in morda je čas, da zadevo dodobra tudi stestirate. Ali pa se obrijte.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime