EA je Ninji in Shroudu kar lepo napolnil žepe

Reuters poroča o zneskih, ki sta jih najpopularnejša streamerja na platformi Twitch prejela ob izidu igre Apex Legends v začetku meseca februarja. Kot je znano je EA sodeloval z večjimi streamerji in si s tem naredil ogromno reklamo.

Streamerji so morali po sklenjeni pogodbi na svojem streamu prenašati novo izdano Battle Royale igro Apex Legends, ki je tako že prvi dan požela pravi bum igralcev. V enem samem dnevu je igro preigralo kar 2.5 milijonov igralcev, ki so za igro seveda lahko izvedeli tudi preko Twitcha. Tam je namreč večina streamerjev igrala omenjeni Battle Royale, kar je dobro vplivalo na širjenje imena igre.

Pri Reutersu so danes objavili zanimive zneske, ki naj bi jih prejel največji Twitch streamer sedanjega časa, Ninja. Po njihovih podatkih je moral založnik igre Apex Legends, EA za Ninjo odšteti kar 1 milijon ameriških dolarjev. Kakšna točno je bila pogodba ne moremo vedeti in za koliko časa je bila sklenjena je težko ugibati, a so Ninja in ostali streamerji igro prvi teden preigravali praktično noč in dan.

Znesek sicer za mnoge ni bil presenetljiv, saj naj bi Ninja v lanskem letu na enem izmed svojih dogodkov prejel kar 600.000 ameriških dolarjev.

Drugi največji streamer, ki je prav tako sodeloval z založnikom EA, naj bi prav tako ogromne kupe denarja, ki pa so bili za odtenek nižji. Točnih podatkov Reuters ni razkril, a je cena po vsej verjetnosti nad 500.000$. Shroud je sicer dan pred izidom objavil tudi tvit, na katerem je napovedal sodelovanje z igro Apex Legends in tudi napovedal njen izid.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime