Policija aretirala 10 indijskih študentov, ker so na telefonu igrali PUBG

PlayerUnknown’s Battleground je zelo priljubljena igra, ki je z razvojem aplikacije na telefonu postala vsakdanjik marsikaterega najstnika. PUBG je bil za telefon izdan “že” v mesecu februarju lanskega leta in se je hitro razširil po vseh mobilnih napravah.

Igra je popularna celo v takšni meri, da se je zahodna indijska zvezna država Gujarat odločila, da igranje kar prepove. Razlog tiči v tem, da je igra po njihovem mnenju preveč nasilna in zasvojljiva, pred kratkim pa so na enem izmed indijskih študentskih združenj, vladi tudi predlagali, da naj igro popolnoma prepovejo, saj naj bi bil to glavni razlog za slabše doseganje rezultatov na preizkusih znanja.

Rezultat iskanja slik za pubg mobile police

Le slab teden po prepovedi igranju PUBG-ja v omenjenem mestu, pa so na dan prišle že prve aretacije.

Kar deset študentov so namreč ujeli med preigravanjem popularne streljačine in za to početje drago plačali. Policija jih je nemudoma aretirala in jim zasegla telefone, obenem pa so jih še pripeljali na policijsko postajo, kjer bodo po vsej verjetnosti kaznovani z denarno kaznijo. Po besedah policista, ki naj bi jih aretiral, so bili igralci tako poglobljeni v igro, da se niti niso zavedali, da se jim dolga roka zakona pravzaprav približujeje.

Razvijalci igre PUBG so nato v petek 15. marca izdali tudi uradno izjavo, v kateri omenijo namen igre PUBG in to, da bodo storili vse, da se prepovedi v omenjeni indijski zvezni državi razveljavijo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime