Policija aretirala 10 indijskih študentov, ker so na telefonu igrali PUBG

PlayerUnknown’s Battleground je zelo priljubljena igra, ki je z razvojem aplikacije na telefonu postala vsakdanjik marsikaterega najstnika. PUBG je bil za telefon izdan “že” v mesecu februarju lanskega leta in se je hitro razširil po vseh mobilnih napravah.

Igra je popularna celo v takšni meri, da se je zahodna indijska zvezna država Gujarat odločila, da igranje kar prepove. Razlog tiči v tem, da je igra po njihovem mnenju preveč nasilna in zasvojljiva, pred kratkim pa so na enem izmed indijskih študentskih združenj, vladi tudi predlagali, da naj igro popolnoma prepovejo, saj naj bi bil to glavni razlog za slabše doseganje rezultatov na preizkusih znanja.

Rezultat iskanja slik za pubg mobile police

Le slab teden po prepovedi igranju PUBG-ja v omenjenem mestu, pa so na dan prišle že prve aretacije.

Kar deset študentov so namreč ujeli med preigravanjem popularne streljačine in za to početje drago plačali. Policija jih je nemudoma aretirala in jim zasegla telefone, obenem pa so jih še pripeljali na policijsko postajo, kjer bodo po vsej verjetnosti kaznovani z denarno kaznijo. Po besedah policista, ki naj bi jih aretiral, so bili igralci tako poglobljeni v igro, da se niti niso zavedali, da se jim dolga roka zakona pravzaprav približujeje.

Razvijalci igre PUBG so nato v petek 15. marca izdali tudi uradno izjavo, v kateri omenijo namen igre PUBG in to, da bodo storili vse, da se prepovedi v omenjeni indijski zvezni državi razveljavijo.

Vaša reakcija na članek?

Arharhttps://hop.si/
Organizator e-športnih dogodkov, pisec e-športnih novic, oboževalec streljačin in igre World of Warcraft.

Sveže objave

Microsoft še ni končal s kupovanjem perspektivnih založnikov in razvijalcev

Igričarski svet še še zdaj ni pomiril od potresa, ki ga je pred nekaj dnevi sprožil Microsoft, ko je javno naznanil, da...

Primerjava Crysis Remastered z brezplačno grafično modifikacijo za originalno igro

Nekaj dni nazaj je izšla težko pričakovana predelava Crysis Remastered, ki pa je skupnost precej razočarala. Sicer igra ni popolna katastrofa in...

Prve tri Metal Gear igre naj bi se kmalu pojavile na PC-ju

Serija Metal Gear Solid se je začela že davnega leta 1987. Prvi del se je imenoval preprosto Metal Gear in se je...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!