Poučno igro “Where in the World Is Carmen Sandiego?” lahko igramo na Google Earth

Google je v svojo aplikacijo Google Earth dodal poučno in zanimivo igro Where in the World Is Carmen Sandiego?, ki je navduševala v 90-ih letih. Gre za igro, ki je bila del istoimenske oddaje, ki je idejo dobila po računalniški igri Carmen Sandiego, razvito s strani podjetja Brøderbund Software.

Prvo epizodo si je bilo moč ogledati že leta 1991, medtem, ko je bila zadnja epizoda predvajana leta 1995. Oddaja je bila vodena v obliki kviza, kjer so gledalce (v večini otroke) spodbujali k razvijanju geografskih sposobnosti. Vprašanja so se navezovala na države, valute, zastave in druge znamenitosti, ki so znane za posamezne države.

Poučna oddaja je nastala kot odgovor na raziskave National Geopgraphica, ki so američane uvrstile na samo dno lestvice znanja geografije, saj je v povprečju izmed štirih ljudi bil vsaj eden tak, ki na zemljevidu ni znal pokazati takratne Sovjetske zveze ali Tihega oceana. Posledično so bila nato vprašanja sestavljena s strani urednikov National Geographic revije, ki je v omenjeni oddaji tudi v celoti krila nagrade.

V letošnjem letu smo dobili tudi povsem svojo Netflixovo animirano serijo z imenom Carmen Sandiego, kjer zgodba govori o istoimenski pustolovski kradljivki, ki se svojega imena ter staršev ne spominja, zato je bila posvojena v akademiji VILE.

Tudi Google pa se je odločil izdati zanimivo igro in jo implementiral v svetovni zemljevid, Google Earth. Igro lahko igramo prav vsi in nam pomaga pri razvijanju našega geografskega znanja. Skozi zasliševanja prič moramo namreč najti kradljivko Carmen Sandiego, ki se skriva v eni izmed držav. Priče nam pomagajo z odgovori, kot so denarne valute, ki se uporabljajo v državi, kje se skriva Carmen.

Rezultat iskanja slik za where in the World Is Carmen Sandiego? google earth

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime