NVIDIA bo omogočila ray-tracing učinke tudi na GTX grafičnih karticah

Dobra novica za vse tiste, ki bi radi preizkusili famozne ray-tracing učinke, a ne želite odštevati bajne vsote za grafične kartice nove generacije kot so RTX 2060, 2070 ali pa 2080.

NVIDIA je namreč sporočila, da bo preko novih gonilnikov, ray-tracing učinke moč poganjati tudi na starejših grafičnih karticah – od GTX 1060 pa vse do GTX 1080 Ti – in sicer preko DXR APIja.

Grafične kartice, zgrajene na Pascal GPU arhitekturi, bodo ray-tracing lahko poganjale, a bodo ti učinki opazno nižje kvalitete in ločljivosti. Tisti, ki posedujete grafične rešitve, zgrajene na Turing arhitekturi, boste prejeli 2x do 3x boljšo optimizacijo, to pa gre seveda na račun RT jeder, ki jih posedujejo najnovejše RTX grafične kartice.

Dvomimo sicer, da boste sedaj lahko kar naenkrat poganjali Metro Exodus z ray tracing učinki pri 60 sličicah na sekundah, je pa to zagotovo priložnost, da bo več novih razvijalcev preizkusilo to novo tehnologijo.

Novi gonilnik bo izšel enkrat v aprilu, igre pa za implementacijo te novosti ne bodo potrebovale dodatne posodobitve.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Horizon Zero Dawn Complete Edition – čudovita zmes mehanskih dinozavrov in apokaliptične okolice

Ko so kakšno leto nazaj začele krožiti govorice o predelavi igre Horizon Zero Dawn za PC, so se te zdele tako nore...

Humble Bundle ponuja Ubisoftove igre po znižanih cenah

Danes se skoraj ne splača več kupovati iger ob izidu, saj v roku enega meseca dobimo naslov že za vsaj 25 %...

Logitech Pro X slušalke sedaj na voljo tudi v brezžični verziji

Sam sem se pred kratkim osvobodil skoraj vsega nadležnega kablovja pri svoji periferiji in povedati vam moram, da se nikoli nisem počutil...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!