Novi “žrtvi” Epic trgovine: The Outer Worlds in Control podpisala enoletno ekskluzivnost

Razvijalec Epic, ki trenutno služi težke denarce preko svoje igre Fortnite, je bil prisoten tudi na dogodku GDC 19 in tam je objavil nekaj presenetljivih novic.

Med drugim je sporočil partnerstvo z 2K založnikom in si tako pridobil še eno težko pričakovano igro.

Gre za RPG priznanega razvijalca Obsidian Entertainment in njihov naslov The Outer Worlds se je po novem za eno leto poslovil od Steama in bo tako izšel ekskluzivno na Epic trgovini. Seveda bo prisoten tudi v Microsoftovi štacuni, saj je tehnološki gigant nedolgo tega kupil Obsidian.

Na Epic trgovino prihaja tudi naslov Control, katerega razvija studio Remedy, tega pa poznamo po priznanih naslovih Max Payne ter Quantum Break. Spet bomo naš karakter nadzorovali iz tretje osebe in naslov bo precej podoben njihovemu zadnjemu znanstveno-fantastičnemu izdelku, ki je ob izidu naletel na mešan odziv kritikov.

Epic je še sporočil, da bo še naprej sodeloval z Ubisoftom, ni pa še znano, ali se bo zopet šlo za ekskluzive kot je bil to The Division 2.

Poleg tega bo njihova platforma pridobila prej ekskluzivne naslove za PlayStation 4, izpod rok razvijalca Quantic Dream. Tako bomo kmalu na PCju lahko preigravali odlične naslove kot so Detroit: Become Human, Beyond: Two Souls ter Heavy Rain.

Epic je zaradi teh potez postal precej osovražen med PC igralci a očitno je njihov poslovni model, kjer od prodaje pobirajo precej manj procentov od Steama, med založniki zelo privlačen.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime