Mladenič v Indiji umrl za posledicami igranja PUBG na mobilniku

Dejstvo je, da smo v zadnjem desetletju postali informacijska družba, kjer slehernik za zaslonom, najsibodi mobilnika ali računalnika, prebije precej časa. Skrajni primeri na srečo še niso prerasli v empidemijo, vseeno pa lahko v medijih dnevno zasledimo bizarne a tragične primere, med katere sodi nedavni v Indiji.

Zasvojenost s čimerkoli nikoli ni dobra in ima negativne posledice. Tudi pri igranju iger poznamo ekstremne primere, ko se je večurno igranje končalo tragično. V Indiji se soočajo z porastom zasvojenosti na mobilne igre kjer trenutno prednjači PUBG Mobile. Šlo je celo tako daleč, da so razvijalci igre same igranje omejili na maksimalno šest zaporednih ur.

Niti to ni ustavilo mladeniča iz province Telangana, ki je umrl po tem, ko je več ur poganjal PUBG Mobile. Smrt seveda ni krivda razvijalcev, temveč uporabnika. Uporabnik je PUBG vsakodnevno igral skoraj dva meseca in zaradi nepravilnega položaja utrpel poškodbe vratu in hrbtenjače

Kljub temu, da je bil hospitaliziran, so bile poškodbe prehude in zdravljenje neučinkovito.

PUBG ima milijone aktivnih uporabnikov in ekstremni primeri nikakor ne vzorčijo celotne populacije. Vseeno je ob uporabi potrebna previdnost, saj tudi videoigre, kljub ljubki grafični podobi niso popolnoma nedolžne.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime