Spotify napovedal vojno Applu

Spletna glasbena platforma Spotify je v sredo oznanila, da je proti Applu vložila protimonopolno pritožbo.

Spotify se že dolgo pritožuje nad nepoštenimi potezami Appla in vsi njihovi dosedanji pogovori niso obrodili sadov, zato so bili primorani stopiti v legalno bitko.

Ustanovitelj podjetja Daniel Ek pravi, da je Apple v bistvu “tako igralec kot tudi sodnik in namerno želi zavirati konkurenco”.

To gre na račun tega, da si Apple lasti tako App trgovino, kot tudi svoj konkurenčni glasbeni servis Apple Music. Od vsake naročnine v svoji trgovini si Apple želi odrezati 30% delež zaslužka, kar je za Spotify ogromna številka, ki si je glasbeni servis ne more privoščiti. No, v bistvu si jo lahko, vendar bi potem moral zvišati ceno svoje naročnine, ki bi bila višja od konkurenčnega servisa Apple Music.

Spotify se je zato odločil, da lahko stranke njegovo naročnino kupijo izven Applove trgovine in so se tako izognili plačevanju 30% davka. Vendar jih je s tem Apple udaril po prstih in njihovo aplikacijo omejil s serijo tehničnih pomanjkljivosti kot je denimo Spotifyeva možnost direktne komunikacije s svojimi strankami.

Spotify se je tudi pritožil, da jim je Apple preprečil izid aplikacije na Apple Watch platformi ter jim preprečil grajenje aplikacije na pametnem HomePod zvočniku.

Poleg tega je Spotify zagnal PR kampanjo Time to Play Fair. Postavil je spletno stran, kjer so naštete vse nepoštene prakse Appla, hkrati pa je spočel še spodnji video, ki bo dodobra še dodatno podmazal vojno med velikanoma.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime