Huawei včeraj razkril telefon P30, ki bo lahko na kitajske vohunske strežnike pošiljal vaše slike v ogromni ločljivosti

Včeraj je Huawei v Parizu pripravil ogromno predstavitev, kjer so svetu prvič predstavili telefona P30 in P30 Pro.

Huawei največ upov polaga v svojo kamere in ločljivost le teh in tako naj bi njegovi modeli prinesli najboljšo fotografsko izkušnjo na trgu.

Poglejmo si specifikacije.

P30 Pro vsebuje 6.47 inčni OLED HDR zaslon, medtem ko ima navadna P30 izvedenka samo 6.1 inčni ekran.

Na področju procesorja lahko najdemo Kirin 980 Dual NPU ter pri Pro izvedenki 8 GB in pri cenejši varianti 6 GB spomina. Slednja bo vsebovala 128GB vgrajenega prostora, pri Pro pa boste lahko izbirali med 128GB / 256GB / 512GB  veliko hrambo.

Na področju baterije poseduje Pro izvedenka precej močnejšo 4,200mAh, medtem ko ima običajni akumulator vrednost 3,650mAh. Oba telefona posedujeta tehnologijo SuperCharge, vsebuje pa Pro varianta tudi brezžično polnjenje ter možnost povratnega polnjenja preko drugega telefona.

Najbolj pomembne so seveda kamere, saj moramo v današnjih časih na socialne medije napopati vrsto selfijev, katere potem, ob zgroženosti naših por, hitro zakrijemo s plastjo filtrov.

Impresiven je Zoom, saj P30 Pro vsebuje možnost 50x povečave. Zgornja slika je posneta
pri 1x povečavi.
In to je ta ista luna, pri 50x povečavi.

Navadna izvedenka P30 pride opremljena s tremi kamerami: 8MP telefoto, 16MP ultra široko ter 40MP širokokotno kamero.

Pro varianta je precej nadgrajena in doda še eno celo kamero. Tako imamo tu: 8MP 5x telefoto, 20MP ultra široko, 40MP širokokotno ter globinsko kamero.

Oba modela imata na sprednji strani vgrajeno kamero, ločljivosti 32MP.

Huawei se je na predstavitvi trkal po prsih in kazal primerjavo njihovih slik, posnetih s P30, v primerjavi s tistimi od konkurenčnih mobilnikov kot sta iPhone XS Max ter Samsung S10 Plus. P30 naj bi od konkurentov v temnejših pogojih posnel veliko bolj kvalitetne slike, pri temu pa naj bi jim pomagala tudi vgrajena umetna inteligenca.

Cena? Pri Telekomu vas bo Pro izvedenka, z 256 GB prostora, brez vezave obrala za 979,99 €, za navadno inačico pa boste ošteli 679,99 €.

Ni kaj, P30 je lep telefon čeprav malce zmoti sprednja kamera na vrhu mobilnika.

Izid Huawei P30 se je zgodil ravno v času, ko se podjetje nahaja sredi ogromne kontroverzije. Kot ponavadi se gre za vohunjenje za nič slutečimi uporabniki in kot ponavadi to počnejo Kitajci.

Čakajo nas tudi nove slušalke FreeLace, ki naj bi bile namenjene predvsem športnikom.

Decembra so v Kanadi aretirali Huawei finančno direktorico Meng Wanzhou, saj naj bi pomagala podjetju pri izogibanju ameriških sankcij na Iran. Na Češkem so varnostni strokovnjaki opozarjali proti uporabi Huawei telefonov, dan zatem pa je predsednik vlade, Andrej Babiš, prepovedal uporabo Huawei telefonov med vladnimi uslužbenci. V Poljski pa se nedavno aretirali direktorja prodaje Wang Weihinga zaradi suma vohunjenja.

Tako da P30 zna morebiti res zajemati lepe fotke a glede na vse nedavne obtožbe, je vprašanje kdo vse gleda vaše selfije.

Celotno predstavitev iz Pariza si lahko ogledate spodaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime