Tip, odgovoren za “swatting” s smrtnim izidom, dobil 20 let zaporne kazni

Leta 2017 se je zgodil tragični incident, ko je policija ubila nedolžnega državljana, vse pa je posledica lažnega klica na policijsko postajo.

“Swatting” je prisoten predvsem v ameriški kulturi in se zgodi, ko nekdo lažno prijavi osumljenca policiji preko telefona, ta pa se nato odzove s specialno enoto, ki bolj malo sprašuje in raje takoj stopi v akcijo.

Tako je bilo tudi tukaj, vse pa se je začelo zaradi kreganja glede igre Call of Duty: World War 2. Sprla sta 19-letni Casey Viner ter 20-letni Shane Gaskill. Casey je nato prosil Tyler Barrisa, naj Shanu pošlje na dom policijo. Slednji je za to zvedel in je Barrisu podal svoj stari naslov, kar je na koncu rezultiralo v smrti 28-letnega Andrew Fincha.

Tyler Barris je bil sedaj po dveh letih končno obsojen in to na kar 20 let zapora. Barris je priznal 51 kaznivih dejanj v obliki lažnih klicev in groženj.

Policist, ki je ustrelil Fincha, ni bil obtožen, družina preminulega pa je že vložila tožbo proti mestu Wichita in proti policistom, ki so bili prisotni na mestu incidenta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime