Facebook zopet nagaja – razkritih je bilo 540 milijonov uporabnikov preko aplikacij razvijalcev

Včasih se vprašam, zakaj imam svoj Facebook profil nastavljen pod privatno, saj si lahko danes očitno že vsak podrobno ogleda moj profil ter moje zasebne podatke.

Facebook je kot črviva ladja in izpušča podatke ob vsaki sapi. Tako se je zopet zgodilo, da so bile razkrite zasebne informacije uporabnikov, tokrat pa je številka ogromna: 540 milijonov.

Napaka ni direktno Facebookova ampak prihaja iz strani razvijalcev aplikacij, ki so te podatke pustili javno dostopne na Amazonovih strežnikih v oblaku.

Varnostna firma UpGuard poroča, da je na Amazonovih strežnikih odkrila dva skupka podatkov. Prvi je tehtal 146 GB, podatke pa je prosto dostopno pustila mehiško medijsko podjetje Cultra Collectiva, v zbirki pa so bili zasebni podatki 540 milijonov uporabnikov. Drugi skupek podatkov pa je posledica Facebookove aplikacije “At the Pool”, ta pa je vsebovala 22.000 gesel, hkrati pa so se notri nahajale občutljive informacije kot so uporabniški všečki ter lokacijski podatki.

Facebook je bil sčasoma opozorjen na napako in skupaj z Amazonom sta vse sporne podatke odstranila iz strežnikov, seveda pa nihče ne ve, kdo je med tem časom pregledal prosto dostopne informacije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime