Serija Igra prestolov ni priljubljena samo med gledalci ampak tudi za širjenje zlonamerne programske opreme

Oboževalci serije Igra prestolov bodo kmalu prišli na svoj račun, saj se končno približuje izid 8. in hkrati zadnje sezone.

Veliko oboževalcev franšize se je v predpripravi za zaključek spravilo ponovno gledati vse do sedaj izdane sezone in se zato poslužili torrentov. A raziskovalci družbe Kaspersky Lab opozarjajo, da vam zna nelegalno prenašanje takšnih datotek na računalnik hitro naložiti zlonamerno programsko opremo.

Med njihovo raziskavo so si ogledali tovrstne datoteke iz leta 2017 in 2018. V obeh letih je na vrhu seznama okuženih datotek serija Igra prestolov, ki je našla 20.934 nič hudega slutečih žrtev. To naj bi predstavljalo 17% vseh okuženih vsebin med serijami.

Na neslavni lestvici se je na drugem mestu znašla serija Živi mrtveci z 18.794 okuženimi uporabniki, na tretjem pa serija Puščica z 12.163 nesrečnimi pirati.

Zanimivo je, da je Igra prestolov vladala na temu seznamu tudi v letu 2018, kljub temu, da v temu času ni izšel noben nov del omenjene serije.

Nepridipravi za svojo tarčo najraje izberejo prvi in zadnji del vsake sezone, saj so ravno ti deli na spletnih torrent sledilnikih najbolj popularni. Daleč najbolj gledana in okužena epizoda je “Zima prihaja”, ki predstavlja prvi del prve sezone serije Igra prestolov.

Največkrat se izkorišča nespametne uporabnike oz. tiste, ki niso o spletnih vsebinah preveč poučeni. Izkušeni uporabnik bi namreč dvakrat premislil, preden bi zagnal video datoteko, ki nima končnice .mp4 ali pa .avi. Nepoučeni uporabniki pa bodo veselo klikali na vsako preneseno vsebino, tudi če ima video končnico .exe.

Najbolj enostaven način za ogled Igre prestolov je seveda spletni servis HBO GO, kjer se nahajajo vse do sedaj izdane epizode s podnapisi, poleg tega pa si lahko novi naročniki privoščite brezplačno preizkusno obdobje, ki traja en mesec. Če se spravite k maratonu, ni vrag, da ne bi v enem mesecu pogledati vsega, potem pa preprosto prekličete naročnino.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime