Srednje šole v Oklahomi začele svojo e-šport ligo

Srednje šole v ZDA se borijo s tem, da svoje učence obdržijo v šoli in jih navdušijo nad izvenšolskimi dejavnostmi. Zato so svoj pogled obrnili proti e-športu, saj mladež že tako ali tako preigrava igre in zakaj ne bi njihovega hobija obrnili njim v prid?

Sapulpa je ena od desetih šol, ki so se povezale skupaj in nameravajo začeti povsem svojo e-šport ligo. Ta naj bi se začela v letu 2019-2020, ekipe pa bodo tekmovale v igrah Clash Royale, Madden 2019, Overwatch, Rocket League ter Super Smash Brothers Ultimate. Zanimivo je, da na seznamu manjkajo klasične predstavnice kot so League of Legends, Dota 2 ter Counter-Strike.

Eden od Sapulpa trenerjev je povedal: “Ligo sem začel zato, da dam nekaterim otrokom končno razlog, da hodijo v šolo.” Sapulpa je naletela tudi na problem opreme, saj niso imeli računalnikov, ki bi lahko poganjali vse te igre pri sprejemljivih sličicah na sekundo. Zato so se obrnili na razne partnerje in med njimi jim je z opremo na pomoč priskočilo podjetje MSI.

Izvenšolska dejavnost bo od učencev zahtevala, da držijo dobre ocene, hkrati pa bodo morali prestati preizkuse za sprejem v ekipe.

Prvi spopad se bo zgodil med šola Sapulpa ter Union in sicer 20. aprila 2019.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime