Cerkev Notre Dame morda nikoli ne bo več ista, a bo za vedno ohranjena v Assassin’s Creed Unity

Oči so bile včeraj po celemu svetu uperjene v Francijo, kjer se je zgodil tragični požar zgodovinske cerkve Notre Dame.

Ognjeni zublji so si ta zgodovinski spomenik dobro privoščili in tragično je bilo gledati, kako pred našimi očmi umira stotine let zgodovine.

K sreči zadeva ni popolnoma pogorela in glede na zadnje novice, je notranjost cerkve ostala relativno nedotaknjena. Notre Dame morda nikoli ne bo več isti, a bo za vedno ostala nedotaknjena v digitalnem mediju, specifično se gre za igro Assassin’s Creed Unity.

Ne glede na to, ali obožujete ali sovražite to serijo, si nekaj morate priznati: zgodovinska okolja ter zgradbe so v vsaki igri vrhunsko poustvarjena.

Nič drugače ni bilo niti s cerkvijo Notre Dame, ki pa je za svojo predelavo zahtevala kar dve leti. Cerkev je v igro prenesla izkušena oblikovalka Caroline Miousse, za to pa je sodelovala z zgodovinarjem, saj je želela Notre Dame prenesti v igro do zadnje potankosti.

Žal zaradi licenčnih razlogov, digitalna cerkev ne bo povsem enaka svoji resnični verziji. Razlike boste odkrili pri slikah ter pri vitrajih.

Vseeno pa zna Assassin’s Creed Unity postati pomemben del zgodovine zaradi svoje virtualne katedrale in morda se vam v čast Notre Dama splača zopet prenesti igro in splezati na njene mogoče zidove.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime