Sony končno razkril prve uradne podrobnosti glede konzole PlayStation 5

Da Sony pridno dela na naslednji PlayStation konzoli vemo vsi. Na žalost pa tehnološki gigant dolgo časa ni želel razkriti nobene specifikacije, kar pa se je
včeraj nenadoma spremenilo.

Glavni arhitekt konzole, Mark Cerny, je namreč spočel presenetljiv intervju s spletno stranjo Wired in razkril presenetljivo veliko informacij.

PlayStation 5 bo tako vseboval kompatibilnost s PS4 igrami, kar je seveda dobra novica za vse lastnike bogatih zbirk naslovov, katere bi radi poganjali tudi na najnovejši konzoli.

PlayStation 5 bo kljub govoricam še vedno podpiral branje fizičnih medijev. Veliko se je namreč ugibalo, da bo naslednja konzola iz Sonyevih hlevov bila povsem digitalna, a temu očitno ne bo tako.

Prav tako bo PS5 podpiral trenutno PS4 VR napravo, ni pa besede o tem, če lahko pričakujemo tudi nadgrajeno inačico le te.

Kar se tiče strojnih zadev bo v PlayStation 5 tekla tretja generacija osem jedrnega Ryzen procesorja, za grafiko pa bo skrbela AMD Navi grafična rešitev, katera bo podpirala ray tracing učinke.

Za nalagalne čase bo poskrbel SSD disk, konzola pa bo celo podpirala 8K ločljivost.

To je v bistvu to, Cerny je še potrdil, da konzole definitivno ne bomo še videli letos, Sony pa tudi letos prvič ne bo prisoten na sejmu E3, kar pomeni, da bomo na nove informacije ali pa celo slike čakali še nekaj časa.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime