Monopoly Fortnite Edition preoblikuje klasično namizno igro v preživetveno akcijo

Monopoli je kruta igra, ki zna skregati tudi najboljše prijatelje in je doživela številne različne predelave. Nič čudnega potem, da je svojo verzijo dobila tudi najbolj popularna battle royale igra Fortnite in sedaj lahko napete večigralske bitke doživimo tudi v namizni igri Fortnite Monopoly.

Razvijalec Epic se je združil s priznanim proizvajalcem Hasbro in skupaj sta ustvarila Monopoli, ki pa se igra precej drugače od svojega izvirnika.

Postavitev je klasična: na mizo postavimo igralno ploščo ter kartice, igralnem polju pa nas čakajo različne lokacije iz igre.

A razlike so ogromne. Razlikujejo se že kartice, saj nas čaka 15 Storm, 16 “loot chest” in 16 lokacijskih kartic. Denarja ni, nadomestile pa so ga točke zdravja, ki so glavna valuta našega preživetja. Če recimo prečkamo štart, ne poberemo dodatnega denarja, ampak lahko na nič hudega sluteče igralce spustimo “Storm” in če nesrečnež naleti na takšno polje, se mu vzamejo dve točki zdravja.

Klasične figurice so izginile, nadomestile pa so jih karakterji iz igre, katere lahko preoblečemo s 27-imi različnimi, kartonastimi preoblekicami.

Fornite Monopoly največ stavi na bitke in preživetje, naše nasprotnike pa lahko zafrknemo s predmeti, ki jih poberemo iz vrednostnih skrinjic ali pa na pomoč priskoči kocka. Ti sta dve: klasična oštevilčena, druga pa nam omogoča različna taktična dejanja. Tako lahko preko kocke postavimo zid, si namestimo obliž, ustrelimo nasprotnika ali pa vsem igralcem poberemo delček zdravja preko Boogie bombe.

Fortnite Monopoly tako ne stavi na grajenje svoje hotelskega imperija ampak na akcijo in preživetje. Tako kot v battle royale igrah, lahko na koncu zmaga samo eden in to je tu tisti, ki mu je na koncu še ostalo kaj točk zdravja.

Epic si je vsekakor zamislil zanimivo igro, ki zna v svoj objem privabiti tudi nekoga, ki mu digitalne igre ne dišijo. Je odlična prilika, da tudi starši preizkusijo trenutno najbolj popularno večigralsko streljačino, povrhu tega pa s svojim pomladkom preživijo nekaj kvalitetnega časa.

Igra je sedaj na voljo tudi v Sloveniji, na EIGRE.si pa si lahko privoščite svoj izvod za dobrih 30 €, kar je v bistvu najceneje v Sloveniji!

Namiznica je sicer v angleščini, so pa vsaj pretipkali navodila v materni jezik.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime