Premiera 8. sezone Igre prestolov je v enem dnevu nabrala 54 milijonov nelegalnih prenosov

Če slučajno še niste vedeli, da je nekaj dni nazaj izšel premierni del nove in hkrati zadnje 8. sezone Igre prestolov, potem ste zagotovo živeli pod kamnom.

Game of Thrones se je pojavil na praktično vsaki novičarski strani ter socialnih medijih in gledalci so žejno, po letu odsotnosti, pričakovali zaključek sage.

Zadeva je bila uradno na voljo ekskluzivno preko programa HBO, ki pa je plačljiva zadeva in vsakemu se ta servis ne zdi vreden mesečne naročnine. Zato so se ljudje obrnili, kot vedno, k piratizirani vsebini in to v veliki masi.

Kot poroča podjetje Muso, ki se ukvarja s sledenjem piratske vsebine na medmrežju, si je premiero 8. sezone nelegalno ogledalo 54 milijonov ljudi in to v pičlih 24-ih urah.

To je ogromna številka, saj si je preko HBO-ja v prvem dnevu, torej po legalni poti, premiero ogledalo samo 17 milijonov uporabnikov. Kljub temu je to za HBO najbolj gledana epizoda v tako kratkem času, vseeno pa bi bila lahko cifra veliko večja.

Poglejmo si odstotke. 76,6% piratizirane vsebine je bilo prikazane v obliki nelegalnih “streamov”, medtem ko si je epizodo iz brskalnikov snelo 12,2% gusarjev. Torrenti presenetljivo predstavljajo samo 10% nelegalno prenesene vsebine.

Največji gusarji so Indijci, ki so nabrali 9,5 milijonov ogledov, za petami pa so jim Kitajci z 5,2 milijona. Igra prestolov je cenzurirana na Kitajskem, zato niti ni čudno, da so se Azijci za svoj fiks obrnili v nelegalne vode. Na tretjem mestu se nahajajo ZDA, kjer si je Game of Thrones ogledalo 4 milijonov prebivalcev.

Igra prestolov je ena od najbolj popularnih piratskih vsebin, katero pridno izrabljajo tudi nepridipravi za namestitev zlonamerne programske opreme. Finale sedme sezone je v 72 urah nabral 120 milijonov nelegalnih prenosov, koliko pa je premiera 8. sezone nabrala v takšnem časovnem obdobju pa še ni znano.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime