Disney oznanil ceno svojega streaming servisa Disney+ in ta bo občutno cenejši od Netflixa

Teden nazaj se je odvil dogodek Star Wars Celebration in Disney je končno razkril nekaj več informacij glede njihove digitalne platforme Disney+, ki bo poskušala prevzeti tržni delež Netflixa.

Miki Miška si lasti ogromno licenčne vsebine in njihova platforma bo stavila predvsem na filme in serije, ki si jih uporabniki ne bodo mogli ogledati nikjer drugje kot pa pri njih.

Kot prvo je tu cena. Disney+ bo na mesec zase zahteval 6,99 $ kar je precej manj od osnovnega Netflix paketa, ki ima cenovno nalepko 8,99 $.

Seveda cena ni vse, a vidi se, da že tu Disney želi podsekati svojega največjega konkurenta. Velik del izkušnje bo tvorila knjižnica in prav ta zna uporabnike prepričati, da se zavežejo njihovemu servisu.

Čakajo nas vse njihove risanke, ki so tvorile mladost marsikaterega Slovenca. Velik poudarek bo tudi na Star Wars znamki, saj si bomo lahko ogledali vse filme, novo serijo The Mandalorian ter povsem novo serijo, ki se bo vrtela okoli Rogue One karakterjev Cassiana Andorja in K-2SO.

Potem je tu vrsta filmov iz Marvel vesolja, Disney+ pa bo tudi edina platforma, kjer si bo lahko uporabnik lahko ogledal vse dele Simpsonov.

Prikazali so tudi prototip same aplikacije, ki se bo kmalu izrisala na naših pametnih televizorjih. Disney plodno sodeluje s Sonyjem in Disney+ bo tako ob izidu na voljo na televizorjih kot tudi tablicah in mobilnikih.

Platforma ne bo vsebovala nobenih reklam in ves dobiček bo Disney ustvaril samo preko naročnin.

Disney+ je dobil tudi datum izida, ta pa se bo zgodil 12. novembra v ZDA. Evropejci bomo dostopali do servisa v začetku 2020, a le v nekaterih državah. Do 2021 naj bi Disney pokril celotno Evropo, Južno Ameriko ter Azijo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime