Apex Legends močno izgublja na popularnosti

Apex Legends je doživel precej tih izid, a igričarji so brezplačne kopije igre hitro razgrabili in špil je postal legitimni izzivalec konkurenta Fortnite, mnogo ljudi pa je celo napovedovalo, da je battle royale prestol dobil novega kralja.

Kljub začetnemu navdušenju pa je Apexova popularnost počasi a vztrajno začela padati. Vsaj tako kažejo številke gledanosti na platformi Twitch, poročilo pa je objavila spletna stran VGR.

Apex Legends je na višku popularnosti v enemu tednu nabral 40 milijonov gledanih ur, v sredini marca pa je ta številka drastično upadla. Takrat so si gledalci ogledali samo 10 milijonov ur Apexa, povsem drugačna slika pa je pri njegovemu največjemu konkurentu.

Fortnite je namreč ob izidu Apexa zabeležil rahel padec, a so se kasneje številke hitro spet normalizirale in sedaj drži stabilnih 20 milijonov gledanih ur na teden.

Seveda Twitch številke niso glavni pokazatelj popularnosti naslova med igralci, a dejstvo je, da številke padajo. Morda je temu botrovalo dejstvo, da je prva sezona Apex Legends marsikaterega igralca razočarala, razvijalec Respawn pa ne skrbi za raznovrstne dogodke kot to počne Fortnite, ki bo kmalu spočel sodelovanje z Maščevalci.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime