Skrivni privatni strežnik igre City of Heroes zaprl vrata

Zlati časi MMO-jev so mimo in dandanes nihče od večjih založnikov ne želi investirati denarja v tako zahteven projekt.

Drugače je bilo v preteklosti, ko so se masivni večigralski svetovi pojavljali kot gobe po dežju. Eden od njih je nosil naslov City of Heroes, kjer so igralci lahko izpolnili svoje dolgoletne sanje: postati superheroj.

Na žalost igra ni bila dovolj dobičkonosna, da bi se založniku splačala nadaljnja investicija v ta projekt. City of Heroes je tako leta 2012 zaprl vrata, a samo uradno.

Grupa zanesenjakov je namreč ohranjala igro pri življenju in sicer v podobi privatnega strežnika. Ta se je imenoval SCORE oz. “Secret Cabal of Reverse Engineers” in mnogo igralcev sploh ni vedelo za njegov obstoj.

Da zadeva živi je nedolgo tega razkril YouTuber Destroyer Stroyer, ki je na svoj kanal naložil tudi posnetek dogajanja na temu odročnemu predelu MMO scene.

Strežnik je imel vse skupaj 3000 igralcev, deloval pa je na principu povabila. Ta ekskluzivnost je močno razjezila CoH sceno in igralci so pozivali razvijalca, naj strežnik omogoči za vse.

Lastniki strežnika so se bali strežnik dati na voljo vsem, saj so se bali legalnih težav, ki bi jih lahko sprožil lastnik licence.

Njihovi strahovi so bili upravičeni, saj je nedolgo tega projekt prenehal obstajati. Razvijalcu je namreč zagrozil NCSoft, da mora takoj ukiniti strežnik in prenehati s svojim obratovanjem.

Razvijalec pravi, da se bo še naprej boril za obstoj igre. Pravijo, da imajo v delu določene načrte, a glede tega niso želeli razkriti preveč.

Zanimivo je tudi, da je Destroyer Stroyer umaknil svoj video iz YouTuba, zato se sumi, da je NCSoft kontaktiral tudi njega.

Kdo ve, morda pa se pripravlja City of Heroes 2?

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime