Minecraft dobil posodobitev vaščanov

Čez dobra dva tedna bo Minecraft praznoval že svojo 10 leto in zato ne preseneča, da je v tem času Mojang najbolj aktiven. Tako smo nedolgo nazaj dobili uradni datum izida za film, danes pa celo zelo pričakovano posodobitev 1.14 oz., kot so jo uradno imenovali, Village & Pillage Update.

Tako se posodobitev 1.14 osredotoča na vaščane in njihove vasice, ki so dobile popolno preobrazbo. Tako bodo sedaj vasice imele svoj videz glede na biom, v katerem se nahajajo. Novo podobo bodo tudi dobili vaščani. Tako se več ne bodo razlikovali samo po osebnosti ampak tudi po glede na lokacijo – biom.

A vaščani ne bodo mogli živeti brezskrbno, saj so tukaj Pillagerji – tolpa zlobnih vaščanov. Ti se bodo naključno potikali po mapi in napadali vse na svoji poti. Ne bodo pa veseli, če bo kak igralec ubil njihovo vodjo, saj bodo takoj ob naslednjem obisku vasi to želeli popolnoma uničiti. Aja, sem omenil, da je njihovo orožje popolnoma nov samostrel?

Razbojnik s samostrelom.

Zraven posodobljenih vasi in vaščanov še dobivamo ogromno novih stvari, nekatere že dolgo zaželene. Med njimi so pande in bambusovi gozdovi, ki si jih že dlje časa lasti “Bedrock” verzija. Sadno grmovje oz. jagodičevje, lisice, sodi, ognjišče, govorniški pult in še mnogo več.

V igro so prav tako po zelo dolgem čakanju končno dodali zaželene kocke in to je več vrst stopnic, polovičnih kock ter ograj. Tudi znaki so sedaj na voljo v več različnih barvah, spremenjena pa je bila tudi njihova tehnika delovanja, sedaj jim lahko z desnim klikom spremenimo barvo pisave. In ko se že omenja urejanje barv, veliko posodobitev je dobil tudi urejevalnik besedil. Le kdo še potrebuje Word, če pa lahko brez problema napišeš Minecraft knjigo.

Ponovno je bilo spremenjenih oz. dodanih ogromno tehničnih stvari kot tudi popravljenih veliko hroščev. A kot po navadi je posodobitev prevelika, da bi pisal o vsaki dodani stvari, zato vas vabim na uradno stran, kje si lahko preberete dobesedno vse, kaj je prišlo oz. je bilo spremenjeno. Še bolje pa, da se prepustite presenetiti in odprete nov svet in začnete novo avanturo.

Vaša reakcija na članek?

Sveže objave

Microsoft še ni končal s kupovanjem perspektivnih založnikov in razvijalcev

Igričarski svet še še zdaj ni pomiril od potresa, ki ga je pred nekaj dnevi sprožil Microsoft, ko je javno naznanil, da...

Primerjava Crysis Remastered z brezplačno grafično modifikacijo za originalno igro

Nekaj dni nazaj je izšla težko pričakovana predelava Crysis Remastered, ki pa je skupnost precej razočarala. Sicer igra ni popolna katastrofa in...

Prve tri Metal Gear igre naj bi se kmalu pojavile na PC-ju

Serija Metal Gear Solid se je začela že davnega leta 1987. Prvi del se je imenoval preprosto Metal Gear in se je...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!