Epic Games: “Če bo Valve delil z založniki več dobička, bomo prenehali z ekskluzivnimi pogodbami.”

Na PC igričarskem trgu poteka prava vojna, kjer si udarce izmenjavata trgovini Epic ter Steam.

Epic poskuša uporabnike na svojo stran dobiti preko ekskluzivnih iger, ki jih ni potem mogoče kupiti nikjer drugje. A po njihovih besedah jih veliko bolj moti Valvov poslovni model, kjer si na Steam trgovini od vsakega prodanega izvoda odtegnejo mastnih 30% dobička, kar je seveda ogromna številka.

Predsednik Epica Tim Sweeney se je včeraj zavihtel na Twitter in izjavil nekaj presenetljivega. Če bi Steam z založniki delil več dobička, bi Epic prenehal podpisovati ekskluzivne pogodbe in bi celo sami izdali svoje igre na Steamu.

Po njegovih besedah je ta 30% delež največji problem PC trga in Epic je ustvaril svojo platformo s specifičnim namenom odprave tega problema.

Epic je torej podal ultimat Valvu in zanimivo bo videti, če se bo trenutno največja digitalna platforma sploh odzvala. Še bolj zanimivo pa bo, če se bo v primeru pozitivnega odziva Epic res držal teh svojih visoko letečih obljub.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!