Microsoft je sedaj najbolj dragoceno tehnološko podjetje, saj je preseglo magično mejo bilijona dolarjev

Za prestol najbolj dragocenega tehnološkega podjetja se skozi leto 2019 ves čas bojujejo trije šampioni: Apple, Amazon in Microsoft.

Slednji je dolgo časa držal prvo mesto, a je tega izgubil, ko sta oba njegova konkurenta presegla vrednost bilijona dolarjev, sedaj pa je to uspelo tudi Microsoftu, s tem pa je tudi postal najbolj vredno tehnološko podjetje.

Microsoft je v preteklem mesecu zabeležil večji dobiček, predvsem zahvaljujoč njihovim storitvam v oblaku, podjetja pa se tudi masovno naročajo na njihove Office 365 produkte.

Njegove delnice so zrasle za 4.4% in dosegle vrednost 130,54 $, to pa je bilo dovolj za doseg magične meje bilijona dolarjev. S tem so z vrha izrinili Apple, ki je trenutno vreden 980 milijard dolarjev.

Microsoft pa ni ravno vesel glede dobička, ki mu ga je prinesla njihova igričarska divizija. Tam so zabeležili 2,36 milijard dolarjev dobička, kar je za njih bilo manj kot so pričakovali. Večina tega denarja je seveda prišla od njihove konzole Xbox One, so pa zabeležili tudi rast na PC trgu. Tam seveda vlada Windows 10, nekaj malega jim tudi prinesla Windows trgovina, njihovi dobički pa so v zadnji četrtini narasli na 10,7 milijard dolarjev, kar je bilo več kot pričakovano.

Microsoft je imel močno leto, zanimivo pa bo videti, kaj vse so nam pripravili za leto 2019. Za sejem E3 so napovedali močno prisotnost in velika presenečanja, zato mnogi pričakujejo napoved naslednika konzole Xbox One, kar bi njegove delnice samo še dodatno učvrstilo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime