Smash Bros Ultimate postal najbolj prodajana pretepaška igra v zgodovini

Lastniki konzole Nintendo Switch se lahko že zadnjih par mesecev zabavajo ob preigravanju popularne pretepačine Smash Bros Ultimate.

Očitno si veliko ljudi želi po goflji udariti kakšnega Pokemona ali pa Maria, saj se je špil v samo štirih mesecih prodal v kar 13,81 milijonov izvodih. S tem je premagal prejšnjega rekorderja, Super Smash Bros Brawl za Wii, ki pa je 13,30 milijonov kopij razprodal v svojem celotnem življenjskem obdobju in je tudi daleč pred tretjim mestom, katerega naseljuje Mortal Kombat 10, ta pa je prodal okoli 10 milijonov kosov.

Številka je prišla iz zadnjega Nintendovega finančnega poročila in podjetje se je lepo postavilo nazaj na noge po precej slabi prodaji konzole Wii U. Konzola Switch je po prodaji prehitela Nintendo 64 in pred njo je še dolga življenjska pot.

Nintendo je razodel še številke nekaterih njegovih drugih naslovov. Pokemon Let’s Go Pikachu/Eevee je do sedaj prodal 10,63 milijonov kopij, sledita pa mu Mario Kart 8 Deluxe z 7,47 milijona in Super Mario Party z 6,4 milijona prodanimi izvodi.

To je Nintendovo najboljše leto od 2009 dalje in za letos imajo pripravljenih še kar nekaj presenečenj. V kinih nas čaka nov film Detective Pikachu, pri igrah pa predelava Zelda: Link’s Awakening ter nova Pokemon igra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime