Večigralski mod za Skyrim morda nikoli ne bo izšel, saj razvijalec pravi, da “skupnosti ne dolguje ničesar”

Če si igralci Skyrima nekaj že dolgo želijo, je to skupno preigravanje avantur. S tem ne mislimo, da si želijo MMO-ja, kot je to denimo Elder Scrolls Online. Njihove želje so bolj preproste: preigravanje štorije skupaj s kolegom.

Založnik Bethesda tem željam ni želel uslišati, zato je tu prišla naprej moderska skupnost. Nastal je projekt Skyrim Together, ki bi igralcem naj omogočal skupno doživljanje pustolovščin.

Ambiciozen projekt pa je naletel na precej ovir. Po dolgem čakanju so razvijalci predstavili beto, kjer pa so igralci odkrili, da je bilo kar nekaj kode ukradene od popularnega moda Skyrim Script Extender. Razvijalec se je kasneje upravičil in dejal, da bo ukradeno kodo odstranil. In od takrat vse tiho je bilo.

Na Redditu je nato nekdo odprl temo “Ali se bo sploh kaj zgodilo?”, nakar je v pogovor uletel eden od razvijalcev ter se odzval precej neprofesionalno.

Tema je sedaj izbrisana, a po njegovih besedah je skupnost tako toksična, da so želeli že večkrat odpovedati celoten projekt. Poleg tega se je pritožil, da oni skupnosti niso dolžni ničesar in da naj jih pustijo, da v miru delajo na projektu.

Ta zadnja izjava je precej razburila njihove sledilce, saj Skyrim Together ni ravno brezplačen mod. Ljudje, ki delajo na njem, so že dolgo časa nazaj naredili Patreon stran, kjer za razvoj služijo velike denarce. Trenutno mesečno potegnejo na svoj račun 18.000 dolarjev, na višku popularnosti pa je bila ta cifra veliko višja in je celo zrasla do 33.000 zelencev.

Glede na te denarce, so vsekakor svoji skupnosti dolžni nekaj. Če ne drugega, vsaj profesionalno obnašanje. Sumi se, da je odstranitev ukradene kode projekt praktično zaustavila, saj je ta tvorila velik del projekta in razvijalec preprosto ne zna kode zamenjati s svojo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime