Ubisoftove igre ne bodo več prihajale v obliki CD ključev

Preprodajanje CD ključev je založnikom postalo pošten trn v peti. Kot vemo vsaka digitalna igra pride v obliki kode, ki jo lahko potem uporabnik aktivira na različnih platformah.

Tega ne vidimo, ko špil nabavimo direktno v trgovini kot so Steam, Uplay, Origin ali pa Epic. So pa kode prisotne, ko igre nabavljamo preko tretjih strani, kot so denimo Green Man Gaming.

Problem nastane, ko se te kode prodajajo na malce bolj sivih trgih tipa G2A ali Kinguin. Takrat so te precej znižane in so velikokrat pridobljene iz sumljivih virov, ki založniku ne prinesejo ravno dobička.

Ubisoftu je tega dovolj, zato se je združil s podjetjem Genba Digital, ta pa skrbi za digitalno distribucijo iger.

Novi sistem ne bo vseboval nobenih kod. Namesto tega boste pri nakupu preusmerjeni na Uplay stran, kjer boste vnesli svoje prijavne podatke. Po avtorizaciji se bo igra pojavila v vaši knjižici in tako se je založnik elegantno izognil distribuciji digitalnih ključev, saj jih nihče ne bo mogel preprodajati.

To zaenkrat velja samo za Uplay igre, zanimivo pa bo videti, kako bo ta sistem potekal na Steamu, saj Ubisoft svoje izdelke prodaja tudi tam.

Genba Digital trenutno na podoben način sodeluje z desetimi podjetji, predvidevajo pa, da bodo na njihov sistem v roku enega leta prešli vsi večji založniki in z enim izmed njih so tako že začeli plodno sodelovanje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime