Respawn iz igre Apex Legends bannal preko 770.000 goljufov

Večigralske igre se od samega nastanka borijo s problemom goljufivcev. Bolj ko je popularna igra, več bo igralcev z nepoštenimi in goljufivimi taktikami.

Battle royale streljačina je tako v svoje vrste privabila ogromno bazo goljufivcev in Respawn se s to težavo sooča dnevno. Marca so v igro vpeljali nov sistem, kjer so lahko igralci prijavili druge sumljive tekmovalce in skupaj z varnostno zaščito Easy Anti-Cheat, so samo v 44 dneh odstranili preko 770.000 računov.

Ker gre za brezplačen naslov, goljufi ob banu samo ustvarijo nov račun, a Respawn jim je tudi na temu področju malce zagrenil življenje. Pri banu računa namreč identificirajo tudi ID strojne opreme, to pa je unikatna strojna identifikacijska koda, ki se ustvari takoj, ko namestimo svež operacijski sistem.

Seveda se da tudi to zaščito zaobiti, saj obstajajo orodja za pridobitev lažnih identifikacijskih številk strojne opreme, a se morajo goljufivci vsaj malce bolj potruditi za igranje, kot pa da samo ustvarijo svež račun.

Respawn je še povedal, da to grožnjo njihove igričarske baze obravnavajo izjemno resno in da nas v prihodnosti čakajo nadaljnje čistilne akcije. Zaenkrat so blokirali 300.000 novo kreiranih računov, poleg tega pa so odstranili preko 4.000 nadležnih “spammerjev”.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime