Kitajskih PC igralcev bo kmalu več kot pa celotne populacije ZDA

Kitajska velesila nadaljuje svoj pohod na igričarsko industrijo. Če ste kdaj igrali kakšno večigralsko igro, ste zagotovo že naleteli na kakšnega Azijca, ki vam je v pogovorno okno stipkal neke čudne hieroglife in vam zagotovo poskušal prodati kakšen nateg.

In njihov pohod na igričarsko industrijo se ne bo kmalu končal.

Glede na raziskavo, ki jo je izvedlo podjetje Niko Partners, bodo Kitajci kar pošteno naselili vse naše strežnike. Raziskava pregleda PC trg v letu 2018, hkrati pa glede na statistike pogleda v prihodnost. Kitajski PC trg pošteno narašča že od leta 2001, takrat pa so se zaslužki vrteli okoli številke 100 milijonov dolarjev. Potem se je začela cenzura in v marcu 2018 so Kitajci prepovedali licenciranje novih iger, ki se jih lahko prodaja pri njih. Kljub temu je kitajski trg nabral 312,4 milijonov igralcev, ti pa so
samo v letu 2018 prinesli 15,21 milijard zaslužka.

Steam je v Kitajski precej popularen. Preko 24% uporabnikov Steam baze ima za jezik nastavljeno kitajščino in daleč največ prometa pri prenosu podatkov prihaja ravno iz te azijske dežele. Kitajski igralci veselo preigravajo PUBG in glede na številke pride iz njihovih žepov kar 53% vsega zaslužka, ki ga pridela ta popularna battle royale streljačina.

Do leta 2023 naj bi kitajska vzgojila kar 354 milijonov PC igralcev, kar je več kot pa celotna populacija ZDA. Tu je treba vzeti v zakup, da pri številki niso všteti igralci, ki svoje igričarske užitke dobivajo na mobilnih napravah, katerih pa je še več.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime