Nas čaka nova Game of Thrones igra?

Uradni Xbox Twitter račun je pred kratkim izdal kratek dražilnik, ki nakazuje na to, da se nekaj pripravlja v povezavi s huronsko popularno serijo Igra prestolov.

Posnetek je dolg vsega 12 sekund in med bruhanjem ognja lahko vidimo luske zmaja, nato pa se izriše logotip hiše Targaryen. Video ima še podpis: “Sedaj se pričenja vaše čakanje. Ostanite z nami”. To je v bistvu to in seveda nam ostane samo še ugibanje, kaj za vraga nam je pripravil Microsoft.

Teoriji sta dve.

Prva, bolj dolgočasna, pravi, da gre samo za posebno inačico konzole Xbox One. Microsoft je že velikokrat izdal predelane inačice konzole in pred kratkim je izšla pošastna, Godzillina varianta.

Veliko bolj zanimiva je teorija, ki se tiče povsem nove igre. Game of Thrones kljub svoji zanimivosti poseduje čudno malo naslovov. Sicer se bežno spomnim povprečnega RPG-ja, bolj mizerne strategije ter grafične novele izpod Telltale ustvarjalcev, a tistega res pravega in kvalitetnega naslova še ni bilo na spregled.

Govorico nekoliko vzpodbudi dejstvo, da so marca vzkliknile novice glede nove igre in to iz precej dobrega vira. Na novem naslovu naj bi delal razvijalec FromSoftware (Dark Souls serija) in to naj bi bila njihova največja igra do sedaj. Špil bo vseboval odprti svet, katerega bodo poseljevala različna kraljestva. Vsako od njih bomo lahko kot igralci spravili pod svoj vpliv in tako bomo dobili novo veščino, vsaka od njih pa bo unikatna osvojenemu kraljestvu.

Zadeva se vsekakor bere kot Igra prestolov in pri naslovu naj bi plodno sodeloval sam ustvarjalec sage, pisatelj George R.R. Martin. Se morda Xbox objava navezuje ravno na to igro?

Če bi Xbox na svojo stran pridobil tako veliko ekskluzivo, bi to zagotovo pripomoglo k prodaji konzole in si nekoliko popravil ugled, ki je bil v bitki s Sony ekskluzivami izgubljen. Malce je sicer dvomljivo, da so za izdelavo igre najeli FromSoftware a ni nemogoče. Poleg tega je Microsoft kupil razvijalca Obsidian Entertainment, ki je znan ravno po svojih globokih štorijah in bi bil idealen kandidat za takšen projekt.

Ne ostane nam drugega kot pa čakati…

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime