Po desetih letih nas čaka nova Death Note manga zgodba

Death Note manga je svojo pot začela leta 2003 in v njej smo bili prisotni precej zanimivi in že kar malce grozljivi zgodbi, ki je na svojo stran dobila ogromno oboževalsko bazo.

Štorija sledi avanturam najstnika z imenom Light Yagami, ki odkrije knjigo, katera poseduje zelo veliko moč. Z njo lahko namreč lahko ubijamo ljudi, vse kar pa moramo storiti je, da v njo zapišemo ime in kmalu bo naš naslovnik pod zemljo. Light preko nje sproži pravi križarski pohod proti vsem kriminalcem, na pot pa se mu postavi policija ter genialni in skrivnostni detektiv L .

Death Note je poleg animeja iz leta 2006 dobil še film ter nadaljevanje le tega, z imenom Death Note: The Last Name. Na Japonskem smo dobili še eno filmsko nadaljevanje, podnaslovljeno Light Up the NEW world, smrtonosna knjiga pa je zadišala tudi Netflixu, ki je leta 2017 izdal, med oboževalci precej slabo sprejet, film.

Kljub vsem tem nadaljevanjem, pa nove mange nismo prejeli že deset let, a to se bo kmalu spremenilo. Originalna ustvarjalca serije Takeshi Obata in Tsugumi Ohba bosta namreč ustvarila povsem novo poglavje Death Note sage in sicer v obliki 1-Shot Mange, ta pa bo sledila zgodbi demonov Shinigami, preden so se ti spustili na zemljo.

Del mange bo predstavljen na 30th Work Anniversary Takeshi Obata Exhibition: Never Complete dogodku, ta pa bo potekal v Tokiu med 13. julijem in 12. avgustom.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime