Outer Wilds – še en naslov, ki je pokazal sredinec Steamu in se zavezal Epic Games trgovini

Outer Wilds ne smemo zamenjati z Outer Worlds. Slednji je RPG, ki ga razvija priznani studio Obsidian Entertainment in kljub temu, da gre za precej drugačna naslova, si v bistvu delita kar nekaj podobnosti.

Poleg imena se bosta obe igri lotili raziskovanja vesolja, le da bo Outer Wilds vpletel komponento konstanto spreminjajočega se vesolja. Raziskovali bomo namreč skrivnosten solarni sistem in pri odkrivanju skrivnosti nas bo zagotovo čakalo veliko smrti. Pokonča nas lahko pomanjkanje kisika, nevarna pošast ali pa bomo samo zatavali v odročne predele iz katerih ni povratka. Poanta je, da bomo vedno na koncu umrli, a to ne bo pomenilo konec igre. Vrnili se bomo namreč na začetno vasico in spet bomo morali skozi vse preizkušnje, le da bomo tokrat obogateni z izkušnjami prejšnje odprave. Čeprav bomo bolje pripravljeni, so razvijalci poskrbeli, da se bo okolje po smrti malce spremenilo in tako nobena odprava povsem ista.

Outer Wilds se za svojo rojstvo lahko zahvali svojim Fig podpornikom, ki pa jih je pred kratkim precej razočaral. Odločili so se namreč svoj pionirski projekt ponuditi ekskluzivno Epic Games trgovini, češ, da so samo tako lahko naredili igro boljšo.

Podporniki so seveda razburjeni, eden od njih je pripomnil, “da je naravnost nagnusno, kako je razvijalec preko sodelovanja z Epicom podpornikom sprožil sredinec.” Razvijalec sicer pravi, da bo izid na drugih platformah prišel nekoliko kasneje, zato pa niso postavili nobenega časovnega okna.

Najbrž zato, ker še vedno nimajo datuma izida. Outer Wilds bi sicer moral iziti že decembra 2018, a so se odločili izid zamakniti v letošnje leto.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime