File://maniac je naravnost genialna in brezplačna igra, ki jo igrate preko brisanja datotek na vašem računalniku

Eden od razlogov, da imam rad indie igre je ta, da si vedno upajo poizkusiti nekaj novega. Večjim razvojnim studiem namreč ne morejo konkurirati glede grafike ali pa obsežnosti sveta, lahko pa vpeljejo nove koncepte, ki jih je veselje preizkusiti.

Ena takšnih zanimivih iger nosi naslov File://maniac. Gre za povsem brezplačno igro, ki jo lahko prenesete v vašem brskalniku, težka pa je okoli 30 MB.

Pri zagonu .exe datoteke vas pričaka podoba, ki spominja na stare avanture iz zlatih časov studia Lucas Arts. Vendar je grafika obstranskega pomena, saj se pravi čar naslova skriva v samemu igranju.

File://maniac namreč igramo tako, da brišemo ali pa spreminjamo datoteke v našem Raziskovalcu. Najprej naletimo na vrata, ki so zaklenjena. Igra nam lepo pove, da je problem v .ini datoteki, ki jo moramo izbrisati. Ko to storimo, se vrata v igri odklenejo in odpre se nam pot naprej.

Špil je poln takih trikov in nam na nekaterih mestih ustvarja datoteke, v katerih lahko potem razberemo sledi za nadaljnje igranje. Neprestano moramo preklapljati med igrinim oknom ter Raziskovalcem in zadeva je preprosto genialna.

File://maniac zaenkrat ni poln naslov ampak bolj demo, ki pa ga namerava razvijalec razviti v polno, epizodično igro. Za preigravanje obiščite sledečo povezavo in če ste darežljive volje, lahko pred prenosom razvijalcu namenite kakšen cekin. Drugače pa samo razširite datoteke in zaženite FileManiac.exe.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime