Hearthstone : Dobili smo novega in zadnjega svetovnega prvaka HCT sistema

Dobra dva tedna nazaj smo okronali zadnjega svetovnega prvaka po HCT sistemu tekmovanja. In kakšen finale je to bil, v njem sta se spopadla norvežan Casper »Hunterace« Notto in nemški predstavnik Torben »Viper« Wahl.

Finale, ki je ponudil praktično vse in se na koncu razvil v pravcato dramo po zaslugi moža na spodnji sliki.

Arch-Villain Rafaam

To je Arch-Villain Rafaam, karta, ki spremeni tvoj kupček v naključne legendary minione. Viper jo je v zadnji igri zadržal v svoji roki od samega začetka in takoj smo vedeli, da se nam obeta poslastica.

S to igro je bilo sklenjeno še 1 leto ešporta v Hearthstonu in marsikdo se bi verjetno strinjal, da zaključek ne bi mogel biti boljši. Aktualni svetovni prvak je postal Hunterace. Norvežan je za seboj imel krasno sezono in zmagama na Tour Stopih v Italiji in Seulu, dodal še krono svetovnega prvaka in tako v žep pospravil dodatnih 250 000 $.

Prilagamo še dve Twitter izjavi, ki vas bodo prepričali, da si finale ogledate še enkrat.

No, poglavje je sklenjeno, kako pa naprej? Že na začetku sem napisal, da je to bilo zadnje prvenstvo po HCT sistemu tekmovanja. Blizzard je za najprej uvedel nov format. Poslavljamo se od Conquesta in pozdravljamo Specialist Format. 

Seveda ni minilo veliko časa, da ne bi nov format sprožil velikih polemik, saj na Twitterju že tečejo burne debate med profesionalnimi igralci. Če na kratko povzamem, nočejo ga.

Pri Specialist Formatu ima vsak igralec 3 kupčke istega razreda. Primarni kupček je standardno sestavljen iz 30 kart, drugi in tretji se pa lahko razlikujeta od prvega, vsak po 5 kart.  Prvo igro se vedno začne s primarnim kupčkom, po tej igri pa lahko svobodno menjavamo med vsemi tremi kupčki. Igra se na 2 dobljeni igri (BO3).

Mnenja trenutno zagotovo niso najboljša in upamo, da se spodnja slika ne uresniči. Sam sem si že ogledal turnir v Specialist Formatu in na žalost se moram strinjati, da ni bilo najbolj zanimivo gledati turnirja, kjer je 9 od 12 igralcev izbralo Rogue kupček.  Po drugi strani pa je to format, ki od razvijalca zahteva, da je igra uravnotežena in tako daje upanje, da bo Blizzard izdajal bolj redne posodobitve.

Prva konkretnejša mnenja o novi sezoni ešporta in Specialist Formatu pa bomo lahko podali, ko se začne Grandmaster sezona.  Več o o temu sistemu pa v naslednji objavi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime