Najavljen OnePlus 7 Pro

Dolgo časa so krožile govorice o nove telefonu podjetja OnePlus in včeraj se je zgodila uradna najava.

V bistvu so najavili kar dva različna modela, prvi se imenuje OnePlus 7, ki bo na voljo kasneje v letu 2019, že ta teden pa bo izšla njegova nadgrajena inačica, imenovana OnePlus 7 Pro.

Oba modela bosta vsebovala najnovejšo različico Qualcomm Snapdragon 855 procesorja, Pro izvedenko pa bo moč kupiti v treh različnih konfiguracijah. Najnižja vsebuje 6 GB pomnilnika in 128 GB prostora, oštela pa nas bo za 669 dolarjev. Stopničko višje je verzija z 8 GB pomnilnika in 256 GB shrambe, ki se bo prodajala pod cenovno nalepko 699 $. Na vrhu ponudbe imamo model z 12 GB spomina ter 256 GB prostora, ta pa bo zase zahteval 749 zelencev.

Zagotovo je najbolj zanimiv zaslon. Ta meri 6,7 inča, resolucije 3120 x 1440 in je prvi telefon podjetja OnePlus, ki ne vsebuje nobenih luknjic ali zarez za kamero. Tako nas čaka masiven OLED zaslon z zaobljenimi robovi. Kamera se nahaja na motoriziranem modulu, ki ga lahko sprožimo na vrhu zaslona. OnePlus pravi, da modul lahko prenese preko 300.000 odpiranj in zapiranj, kar pomeni, da bi ga lahko v naslednjih petih letih odprli vsak dan 150x, pa še se ne bi pokvaril.

Zaslon podpira tehnologijo HDR, njegova osveževalna frekvenca pa teče pri 90 Hz, kar je več kot pri konkurentih tipa Galaxy S ali pa Pixel in naj bi zagotovilo odzivno izkušnjo, brez kakršnihkoli zamikov. Pod površjem ekrana se nahaja tudi bralec prstnih odtisov, ki naj bi bil dvakrat večji od izvedenke v 6T.

To je tudi prvi OnePlus telefon, ki bo podpiral višje resolucije od standardne 1080p. Na zadnji strani nas bodo pozdravile tri kamere: telefoto, širokokotna in standardna. Glavni senzor bo štel 48 megapikslov, širokokotni 16 megapikslov ter telefotni 8 megapikslov.

Vse skupaj zaokrožijo stereo zvočniki ter vzdržljiva, 4.000 mAh baterija. Prisotno bo polnjenje Warp Charge, ki naj bi iz nule napolnilo baterijo za 50% v samo 20-tih minutah.

Gre za prvi telefon podjetja OnePlus, ki nosi “premium” ceno in zanimivo bo videti, kako bo ta cenovna postavka vplivala na samo prodajo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime