Windows 10 je te dni res poceni

Sledeči članek je sponzorska objava.

Davna leta nazaj so bili Windowsi res dragi. Spomnim se časov XP-jev, ko te je licenca obrala do kosti in zato si v Sloveniji bolj redko naletel na koga, ki je posedoval resnične, licencirane Windowse. In ko si takšnega junaka res ugledal, ti je zagotovo v možgane zašla misel: “Ta pa ima zagotovo kar veliko pod palcem.”

Zato so toliko bolj zacvetele piratske strani tipa Partis, kjer so si ljudje veselo prenašali Okna in jih nameščali na svoje sisteme. To se nadaljuje tudi danes, kljub temu da je Microsoft na začetku praktično podarjal Windows 10 licence. Dovolj je bila že licenčna verzija prejšnjih Oken in nadgradnjo na desetico si prejel zastonj!

Brezplačnega obdobja je morda konec, a to ne pomeni, da boste morali za svež in posodobljen operacijski sistem na široko odpreti denarnico. To gre predvsem na račun tretjih trgovin, ki dandanes ponujajo Okna za smešno nizko ceno.

Za nakup ključev se vas verjetno večina odpravi na že priznane strani tipa G2A ali pa Kinguin, vendar vsake toliko se splača pogledati na kakšno alternativo. Če ne drugega, si boste tako razširili svoje internetno znanje in morda odkrili kakšno kupčijo, ki bi pri prejšnjih straneh umanjkala.

Ena od teh strani je denimo SCDKey in trenutno ponujajo Windows 10 za samo 14,99 €. Če uporabite promocijsko kodo HAPPY, boste ceni odrezali še 20% in na koncu vas bodo originalni Windowsi koštali samo 11,99 € (klikni me). Zadevo lahko aktivirate povsod in za razliko od piratskih inačic, dobite originalni ključ, kateremu nikoli ne bo potekla licenca.

Seveda so Okna malce bolj revna če si ne lastite Microsoftove opreme Office in stran ponuja znižanja tudi na temu področju. Paket, ki zajema programe kot so Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher in Access vas bo stal 35,99 €, tudi tukaj pa lahko uporabite kodo HAPPY in ceni odrežete 7,20 € in vse skupaj vas na koncu stane samo 28,79 € (klikni me).

Tako imate lahko za okroglih 40 € na svojemu PC-ju nameščeno popolnoma licenčno opremo, za katero vam ni treba skrbeti, da bi vsebovala kako skrito, virusno kodo in katero lahko brez problema posodabljate še dolgo vnaprej. SCDKey ponuja tudi znižanja na platformah Steam, Origin in Uplay in tudi tam lahko zagotovo odkrijete kakšen dodaten popust.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

5 KOMENTARJI

  1. Hvala za ta info. Takoj bom kupil, ko mi nekdo obrazloži kaj ta kratica OEM pomeni? Upam, da je možnost izbire slovenskega jezika.

    • Windows 10
      1. Prenesite in namestite pravilno izdajo oken 10.

      2. Pojdite na “Nadzorna plošča-vsi elementi na nadzorni plošči-sistem” in kliknite “Aktiviraj Windows” ali “Spremeni ključ izdelka”.

      3. Kliknite »Aktiviranje« in vnesite ključ, ki ste ga kupili. Zdaj so vaša okna aktivirana.

      Office, Visio in Project
      1.Prosim odprite to povezavo: https://setup.office.com/

      2. Prijavite se v Microsoftov račun in kliknite »Naprej« (če tega nimate, ga ustvarite).

      3.Vnesite ključ, ki ga dobite od SCDKey. Izberite želeno državo in jezik ter kliknite »Naprej«

      4.Zdaj lahko prenesete Office, Visio ali Project.

      https://www.scdkey.com/activate-detail_windows.html

    • OEM oziroma Original Equipment Manufacturer pomeni, da se licenca veže na sistem (navadno BIOS ali UEFI), kjer je bila aktivirana in da je nato ni možno uporabiti na drugih računalnikih. Lahko pa po tem tudi zamenjaš disk in tudi če ponovno namestiš OS se licenca samodejno aktivira (v kolikor je posneta ista različica Windowsa (Home, Pro etc).

  2. Anonimno, sem kupil office. Hvala za ta info, ker mi ni bilo jasno kako ga aktiviram.

    Uh, škoda. Ravno danes zjutraj sem si kupil 3 ključe za Win pro, en ključ za win enterprise in en ključ za office. Mi je že žal, da sem widows kupil, ker zdaj vidim, da bom ta ključ lahko uporabil samo na tem računalniku, in če mi crkne matična ali disk, sem pečen.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime