Adobe: “Če uporabljate starejšo inačico Photoshopa, znate biti podvrženi tožbi”

Podjetje Adobe ima pod svojo znamko zapisanih ogromno različnih programov, ki se tičejo predvsem ustvarjanja grafičnih in video kreacij in to so pomembne aplikacije kot so Photoshop ali pa Premiere Pro.

Adobe pa je pred kratkim vsem svojim uporabnikom poslal zelo čudno oblikovano sporočilo.

“Pred kratkim smo iz prodaje umaknili določene starejše verzije Creative Cloud aplikacij in tako, zaradi našega sporazuma, za njihovo uporabo ne posedujete več licence. Zavedajte se, da če boste še naprej uporabljali te starejše različice, ste lahko v nevarnosti morebitnih pritožb glede kršitve s strani tretjih strank.”

Adobe vsako leto izda novo različico svojih programov in nekateri uporabniki pridno nadgrajujejo (in plačujejo) vse te novosti. Nekateri pa raje ostanejo na prejšnjih različicah, bodisi zato, ker so na njih pač bolje navajeni ali pa za nadgradnjo nimajo denarja. Zato je bilo to e-poštno sporočilo vsem svojim legalnim uporabnikom Adobeja kar grda poteza.

Vendar podjetje tega ni poslalo povsem brez razloga. Adobe je namreč v trenutni tožbi s podjetjem Dolby Labs. To je nekoč skrbelo za licenciranje njihovih produktov, Adobe pa je leta 2013 prešel na sistem naročnin. Tako strankam po novem ni bilo več omogočeno kupovanje Adobe produktov na diskih ampak so preprosto vsak mesec plačali naročnino in uporabljali njihove programe. Dolby se je pritožil, da podjetje po novem ne razporeja pravilno vseh licenčnih stroškov in na njih udaril s tožbo.

Ta legalna bitka je bila očitno dovolj, da je Adobe vsem svojim naročnikom poslal to že kar malce smešno e-poštno sporočilo, ki jim zagotovo ne bo pridobil novih oboževalcev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime