Team Liquid pometel s svetovnimi prvaki Invictus Gaming

V letošnjem MSI prvenstvu ameriški ekipi Team Liquid nihče ni pripisoval veliko možnosti. V četrtfinalu se jim je na pot postavil aktualen svetovni prvak Invictus Gaming in vsi so pričakovali, da bodo Kitajci zlahka opravili s svojim nasprotnikom. Strup pa se skriva v majhnih stekleničkah in pretkani Američani niso bili samo dostojna konkurenca, ampak so praktično pometli z IG ekipo, saj je na koncu osupljiva množica gledala v rezultat 3:1 za Liquid.

Američani so navdušili že v prvi igri, ki se je začela precej napeto. Pri IG-ju nič novega in Gao “Ning” Zhen-Ning je poskušal preko svojih gankov hitro zavladati mapi, a tokrat je imel TL odgovor na vsako njegovo potezo. IG je uspešno osvojil Barona in Američanom je takrat kazalo precej slabo.

Šli so na vse ali nič in napadli IG bazo. Jung “Impact” Eon-yeong je preko masivnega Neeko ultimata pomembno vplival na nadaljnji potek dogodkov. Par zmag kasneje je bil Elder Dragon njihov, prav tako pa zmaga.

Druga runda je bila podobna prvi, le da je bil tokrat Ning malce uspešnejši in Kitajci so si nabrali malce večjo zalogo zlata. Tudi TL se ni predal in bitka je bila vseskozi izenačena. IG-ju je nato uspelo dobiti tri zaporedne uboje ter Barona, a trmasti Američani so se zopet potegnili nazaj v igro ter na svojo stran dobili Baron uboj. Prebili so se skozi middle lane in kar naenkrat je rezultat kazal že 2:0.

Invictusu v tretji rundi ni ostalo drugega kot pa nepogojna zmaga. Song “Rookie” Eui-jin je izbral Leblanca in ta je delal raztur po celi mapi. Ekipi sta bili spet precej izenačeni, Kitajci pa so se osredotočali na bottom lane in si tako pridobili rahlo prednost pri valuti. Rookie se preprosto ni pustil ubiti, kar je IG-ju pomagalo pri skupinskih spopadih, kjer so bili številčno premočni. En Baron uboj kasneje in rezultat je kazal 2:1.

Team Liquid je za naslednjo in kakor se je izkazalo tudi zadnjo tekmo, šokiral vse gledalce saj so za middle lane izbrali Luxa. Preko odlične timske igre so vladali že od začetka, še posebej v bottom lanu. Na izid je pomembno vplival Skarner, TL pa si je na svojo stran priboril tudi Barona. Konec je bil metodičen, saj so si Američani nabrali ogromno prednost v zlatu in so počasi in taktično (morda tudi z užitkom?) dokončali svetovne prvake in se prebili v MSI finale.

Team Liquid je tako precej šokiral svetovno League of Legends sceno in njihovi oboževalci so upravičeno navdušeni. Kot je denimo tale spodnji poba, ki se je zaklel, da če zmaga TL, bo na maturantski ples povabil punco, v katero je zatreskan do ušes. Vso srečo mu želimo.

If Team Liquid beats IG then I will ask my crush out. from r/teamliquid

Naslednja tekma MSI prvenstva bo že jutri, ko se bosta ob 9.00 spopadli ekipi SKT T1 in G2 Esports. Če bo zadeva vsaj pol tako zanimiva kot današnji spopad, se bo splačalo zbuditi tako zgodaj.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime