SanDisk ustvaril prvo microSD kartico velikosti 1 TB

Dobra novica za vse tiste, ki veliko potujete in pri uporabi mobilnika ustvarjate tone in tone fotografij in videov. Zagotovo ste se že našli v zagati, ko vam je pri temu početju zmanjkalo prostora na vaši microSD kartici. Morda pa ste tudi uporabnik Switch konzole in so vam že vse te različne igre pošteno zasedle vso razpoložljivo shrambo.

Teh težav je zdaj za vas teoretično konec, saj je podjetje SanDisk ustvarilo prvo microSD kartico, ki tehta kar 1 TB. Teoretično zato, ker vas bo ta najnovejša igračka oskubila za 450 $.

MicroSD kartica lahko bere podatke pri 90 MB/s ter jih zapisuje pri 60 MB/s. To pomeni, da boste za popolno zapolnitev kartice potrebovali 4,6 ur, to pa boste počeli preko standardnega UHS vmesnika. Kartica je sicer precej hitrejša, če jo priklopimo na napravo, ki podpira DDR prenose, saj takrat hitrost zraste na 160 MB/s pri branju in na 90 MB/s pri zapisovanju podatkov.

Polno ime kartice je SanDisk Extreme 1 TB microSDXC, trenutno pa jo je moč kupiti samo preko Western Digital trgovine, bo pa zadeva slej ko prej prišla tudi na navadne prodajne police.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime