Google podjetju Huawei prepovedal uporabo Android aplikacij in storitev

Kitajski Huawei se je znašel v hudih škripcih.

Pisali smo že o temu, da Huawei zelo rad vohuni za svojimi uporabniki, podatke pa pridno pošilja na kitajske vladne strežnike. Zadeva je narasla do te mere, da so ZDA, s Trumpom na čelu, Huawei preprosto prepovedali. Tako kitajski behemot ne sme več poslovati z ameriškimi podjetji, med katera seveda spada tudi Google.

Slednji je tako prekinil sodelovanje s podjetjem Huawei, kar pomeni, da slednji za svoj operacijski sistem ne smejo več uporabljati Android. No, lahko uporabljajo odprtokodno varianto Androida, poslovijo pa se lahko od popularnih aplikacij tipa PlayStore, Gmail ter YouTube.

Prepoved velja za vse njihove sledeče tehnološke igračke, medtem ko bodo obstoječe, kot so denimo telefoni P20, še vedno pridobivale posodobitve. Bodo pa te prihajale nekoliko kasneje, saj bo za vsak popravek Huawei moral počakati, da ta postane na voljo v odprtokodnem izvedenki. Ni pa še čisto jasno, če bodo bodoče Googlove storitve še lahko delovale na obstoječih napravah.

Prepoved poslovanja z Američani bo Huawei pošteno zabolela. Čeprav na Kitajskem Googlove storitve ponavadi niso na voljo, so sestavni del Android izkušnje povsod drugje po svetu. Si predstavljate današnji telefon brez Facebook in Instagram aplikacij? Zagotovo ne in zanimivo bo videti, kako se bo Huawei poskušal izkopati iz te gromozanske luknje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime