Riot dela na mobilni verziji igre League of Legends

Ni skrivnost, da velika večina igričarske populacije za igranje uporablja telefone. Tega si praktično lasti vsak in s sabo ga lahko vzamemo kamorkoli in še vedno igramo priljubljene igre.

Trg je tako postal privlačen marsikateremu založniku, saj za relativno malo vloženega denarja pri razvoju lahko dobijo ogromno dinarčkov. Blizzard je denimo tako močno spremenil svojo smer in napovedal kar nekaj naslovov za mobilni trg, zaradi česar so ga PC igralci močno zasovražili.

Po zadnjem poročilu spletne strani Reuters, pa se za mobilni trg zanimiva tudi Riot in v izdelavi naj bi bila mobilna različica njihove popularne igre League of Legends.

Riot si lasti kitajski Tencent in ta ima na področju mobilnih MOBA iger že kar nekaj izkušenj. Telefonsko različico LoL-a naj bi v preteklosti že ponudili Riotu, vendar je ta idejo takrat zavrnil. Zaradi tega je Tencent razvil mobilno MOBA igro Honour of Kings in ta je marca 2019 zabeležila kar 140 milijonov aktivnih mesečnih igralcev.

Več informacij ni znanih, ne vemo niti tega, koliko daleč v razvoju je mobilna različica. Če se na njej v bistvu sploh dela, saj je vse skupaj zaenkrat govorica, ki pa prihaja iz dobrih virov. Poleg tega je League of Legends precej zakomplicirana igra, ki potrebuje finomehanične in hitre klike z miško, česar na zaslona na dotik preprosto ni moč izvajati. Mobilni LoL bi moral biti precejšne predelave, prav tako pa bi bilo verjetno treba skrajšati čas spopadov na mapi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime