Tank Battlegrounds je nesramna kopija igre Battlefield 1942 in zadeva prihaja na Steam

Nič ni narobe, če si razvijalci med sabo sposojajo ideje ali pa če si ustvarjalec za navdih izbere izdelek nekoga drugega. Včasih te sposojene koncepte nadgradijo in jih popeljejo na naslednjo stopnjo in je končni rezultat nekaj povsem drugega.

Včasih pa nekateri razvijalci zadevo malce preveč kopirajo. To je očitno pri igrah, ki se zgledujejo po Dark Souls seriji in med njih lahko prištejemo izdelke kot so Lords of the Fallen, The Surge ali pa nedavni Ashen. Gre za naslove, ki precej očitno kopirajo formulo, a vseeno obdržijo nekaj svoje identitete.

In potem je tu Tank Battlegrounds.

Igra, ki se je nedavno pojavila na Steamu in ima napovedan datum izida za junij 2019, je čista kopija igre Battlefield 1942. Vse kar so razvijalci spremenili je to, da so na slike prilepili svoj logo. Še napovednik je identičen, le da so ga na koncu malce odrezali, tako da ne vidimo Battlefield 1942 logotipa.

Naravnost neverjetno je, kako je razvijalec bil pri kopiranju očiten in brez kančka sramu. Kratko predstavitev igre so prav tako prekopirali, a so bili pri temu malce nepazljivi, saj so pri tekstu pozabili umakniti naslov igre Battlefield 1942.

Kdo je razvijalec? Kdo drug pa kot Kitajci, predstavljajo pa se pod imenom 自由合伙人, kar naj bi pomenilo Free Partner. Kitajska je znana po temu, da rada kopira vsebino ameriških kreacij, ki jo potem zapakira v “nove” igre.

Valve je lani precej razburil igričarsko javnost, saj je vrata Steama na široko odprl vsej vsebini, pa čeprav je ta tudi pornografska. Kako se bo odzval pri Tank Battlegrounds še ni jasno, zna pa zna nekaj hrupa narediti EA, saj mu kot lastniku znamke Battlefield zagotovo ni vseeno za dobesedno krajo intelektualne lastnine.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime