Google Street View se vrača v Slovenijo

Kmalu se boste na slovenskih ulicah zopet lahko postavljali na ogled avtomobilom, ki na strehi prevažajo zajeten kupček kamer.

Google se namreč vrača v Slovenijo in to že tretjič. Prvič so nas obiskali leta 2014, drugič pa v 2018. Sedaj je zopet napočil čas, da posodobijo Street View, saj se infrastruktura vseskozi spreminja in so nekateri podatki že precej zastareli.

Na slikanje se bodo podali tako z avtomobilom kot tudi z nahrbtnikom, ki imajo na vrhu nameščeno zajetno kamero. Takšna oprema je potrebna za zajemanje panoramskih slik, preko katerih si lahko uporabnik v Google zemljevidih dodobra ogleda okolico.

Fotografski nahrbtniki so potrebni za slikanje težko dostopnih predelov, kjer se pač ne moremo prevažati z avtomobili. Googlove pohodnike boste tako lahko opazili v Mariboru ter Ljubljani, zato se pred sprehodom oblecite v najlepše obleke. Tudi če fotkanja ne marate in vas Google slučajno ujame v svoj objektiv, ste lahko brez skrbi. Google namreč pred objavo fotografij vse obraze zamegli, če pa se vaš obraz slučajno izmuzne njihovemu algoritmu, lahko naknadno zahtevate zameglitev.

Slikanje Slovenije se je začelo že danes, a dvomimo, da bodo zaradi vremena dobili ravno veliko kvalitetnih fotografij, kar zna njihovo bivanje pri nas rahlo podaljšati.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime