Spletna banka N26 omogoča pridobitev debetne kartice iz domačega naslonjača

Kartice v Sloveniji še vedno niso povsem uveljavljene, saj veliko uporabnikov na njih gleda kot na nekaj, kar ni vredno zaupanja.

Še posebej jih postrani gledajo malce starejši uporabniki, saj pri njih velja prepričanje, da uporabnike na vsakem koraku prežijo nigerijski princi, ki samo čakajo, da vam odtujijo težko prislužene cekine.

Po drugi strani pa smo ljudje tudi leni. Za pridobitev svoje kartice se morate namreč najprej nameniti v banko, tam stati v koloni, potem pa vas še čaka podpisovanje sto in enega obrazca, da se človek na koncu počuti, kot da je spisal novo povest v svetu Gospodarja prstanov.

A časi se spreminjajo in verjetno se veliko ljudi sploh ne zaveda, da si danes lahko pridobimo svojo debetno kartico in pri temu se nam sploh ni potrebno vstati iz udobnega naslonjača.

Za pridobitev svoje debetne se lahko tako namenimo na spletno banko N26 in po samo parih klikih se lahko veselimo prav svojega internetnega plačilnega sredstva, ki je povrhu tega do uporabnika še bolj prijazen od klasičnih debetnih kartic slovenskih bank, ki poleg tega od nas pobirajo naročnino.

Torej, kaj spletna banka od uporabnika zahteva za kreiranje svoje debetno kartice?

Kot prvo je tu starostna meja. Uporabnik mora biti star vsaj 18 let, prebivati pa mora v eni od podprtih držav, med katere na srečo spada tudi Slovenija.

Pri roki morate imeti tudi pametni telefon, saj boste vse poslovanje na preprost način izvajali ravno preko mobilnika. Za končno registracijo potrebujete še osebno izkaznico, saj boste med vpisom primorani vnesti nekatere osebne podatke.

Za registracijo se odpravite na sledečo povezavo. Najprej vnesete vse svoje podatke, ko so ime in priimek, naslov e-pošte ter domač naslov. Izberete še vrsto računa in pripravljeni ste na naslednji korak.

Sledi morda najtežji korak: identifikacija.

Vaš račun mora biti seveda zavarovan, zato boste morali potrditi svojo identiteto in se tako zaščitili pred zlorabo. Tako se boste morali preko videoklica povezati s predstavnikom N26, kjer boste morali slikati najprej sebe ter svoj oseben dokument. Izberite sobo s primerno osvetljavo, kjer ni veliko hrupa, saj vas zna predstavnik povprašati po verifikaciji e-pošte. Nato boste preko SMS-a dobili potrditveno kodo za aktivacijo vašega računa.

Nato povežete aplikacijo s svojim računom, čez par dni pa bo na dom prispela fizična debetna kartica. N26 kartice so povsem prozorne a delujejo na vseh bankomatih. Na njej vas bo pričakala desetmestna ID številka, to vnesemo v spletno banko in kartica je aktivirana!

Tako, postali ste ponosni lastnik svoje lastne debetne kartice. A kako zadeva sploh deluje?

Denar se na vaši kartici ne bo pojavil kar iz zraka, zato boste morali povezati svojo banko, preko katere boste lahko na svojo N26 prenesli evre. Dobra lastnost tega je, da ne boste mogli preseči limita. Torej, če se na vaši kartici nahaja 100 €, boste pri spletnih nakupih lahko porabili samo to vsoto in pika. Pri klasičnih kreditnih karticah omejitve ni in hitro lahko padete v dolgove, kjer vam pripišejo še mastne obresti.

PREDNOSTI

Zakaj bi se človek ubadal z vsem tem in si ne bi raje ubodel klasične kreditne kartice na slovenski banki? Razlog je preprost: N26 ponuja veliko prednosti, ki vam znajo prihraniti marsikakšen evro.

Kot prvo je tu aplikacija, ki omogoča enostavno plačevanje tako pri spletnih nakupih kot tudi pri nakazilu denarja drugim računom. Prav tako N26 ne zahteva nobenih stroškov pri vodenju računa in si ne odtegne nobene provizije pri plačevanju položnic. Aplikacija nosi tudi lepo podobo in lepo porazdeli vse naše nakupe v svoje kategorije, kar vam omogoča, da lažje spremljate vse svoje spletne nakupe.

Enostaven je tudi vklop oz. izklop kartice, saj to lahko naredimo s preprostim tapkanjem po telefonu, kar občutno zmanjša možnost zlorabe kartice. Prav tako dobite obvestila za vsako transkacijo in ste tako vedno obveščeni o dogajanju na vašem računu. Slovenske banke sicer ponujajo enako funkcijo, vendar preko SMS-ov, kar pa je seveda plačljivo.

Kartica je stilistično prozorna in ko jo boste postavili na mizo, instantno izpadete največji frajer.

Tu je še funkcija MoneyBeam, kjer lahko ljudem nakazujemo denar, tudi če ne poznamo njihovega TRR-ja. Če recimo tudi osebi, ki nakazujemo, poseduje N26 debetno kartico, denar prejme takoj. V nasprotnem primeru, prejme sporočilo s povezavo, kamor vpiše svoje podatke o računu.

Omogočen je tudi brezplačen dvig preko bankomatov, a samo 5x vsak mesec. Za vsak nadaljnji dvig vam bo banka odtujila 2 €, kar zna čez čas nanesti kar lepo vsoto.

MoneyBeam omogoča enostavne transakcije med uporabniki.

Čeprav je N26 v osnovi brezplačna kartica si lahko naročite N26 Black, ki vas bo obral za 9,90 € mesečno. Pri plačljivi izvedenki boste lahko brezplačno dvigali denar iz bankomatov po celem svetu, zraven pa pridobite še Allianz zavarovanje.

N26 bo postala tudi prva spletna banka v Sloveniji, ki bo podpirala plačevanje preko sistema Apple Pay.

Nakazilo iz vašega TRR računa je zelo enostavno. Po uspešni verifikaciji lahko sredstva nakažete preko SEPA/UPN, paziti morate, da v polje namen vpišete vaš ime in priimek ter pravilen IBAN (vaše podatke najdete v mobilni aplikaciji oziroma spletni aplikaciji na portalu N26 po tem ko ste prijavljeni v aplikacijo). Podatki od banke za njihov nemški račun pa so sledeči na dan objave novice (predlagamo, da dvojno preverite podatke banke na uradni strani pod zavihkom Imprint, katerega najdete v nogi spletne strani N26): N26 GmbH, Klosterstraße 62, 10179 Berlin, Nemčija, v primeru, da vaša banka zahteva referenco izberite NR in vas bo spustilo skozi. Za prvo testno transkacijo lahko naložite minimalni znesek 1 €, vaša banka vam bo zaračunala strošek prenosa SEPA/UPN, ki znaša cca 0,39 € pri Abanki (cena je odvisna od vaše Slovenske banke). Nakazila lahko prejemate tudi direktno iz strani vašega delodajalca kot tudi državnih institucij (socialna podpora in podobno) v primeru, da imate zabeležen ta bančni račun. Za dodatno pomoč pri nakazilu se lahko vedno obrnete na podporo preko spletnega klepetalnika, kjer so zelo odzivni in vam bodo z veseljem pomagali. Nakazilo je v 99% vidno v 24ih urah (velja za delovne dni) oziroma odvisno od knjiženja bank.

POMANKLJIVOSTI

Vsaka stvar vsebuje svoje minuse in nič drugače ni pri N26.

Identifikacija identitete zna biti komu tuja in neprijetna, a je potreben in nujen korak. Žal aplikacija ni v slovenščini, tako da boste morali transakcije izvajati v angleščini, kar zna koga zmotiti.

Morda zna koga motiti še, da spletne banke zaradi svoje naravi ne posedujejo fizičnih poslovalnic, kamor bi se lahko šli zdreti na nedolžnega zaposlenega. Svoje izlive jeze in vprašanja boste lahko tako izvajali samo preko e-pošte ali pa preko klicev.


Pod črto potegnjeno N26 ponuja veliko in je v bistvu najlažji način, da postanete spletni nakupovalec in izkopljete iz okovov slovenskega trga. Postopek je hiter in neboleč, zraven pa pridobite še kup ugodnosti, ki vam bodo skozi leto prihranile lep kupček cekinov.

Za pridobitev svojega računa kliknite sledečo povezavo in spletni, mestoma nespametni nakupi, se lahko pričnejo!

Ker s tem pridobite bančni račun ga je potrebno prijaviti FURSu, več info na povezavi (klikni me).

Odgovori na vprašanja

Kako točno poteka identifikacija?

Celoten postopek identifikacije traja okoli 10 minut. Pred video klicem se je dobro malce pripraviti. Pri roki je dobro imeti osebno izkaznico ali pa potni list. Izberite si svetel prostor z dobro internetno povezavo, dobra ideja je imeti tudi pripravljene slušalke. Nato zaženete aplikacijo in vaš sogovornik vam bo podal vsa potrebna navodila. Če med identifikacijo ni ostrine pri sliki, samo potapkajte na ekran.

Kako prijaviti račun na FURS?

Prijavo tujega računa lahko izvedemo preko spletne strani edavki. Ko odpremo stran, se namenimo pod Dokumenti —> Ostale vloge —> DR-račun —> Prijava tujih računov —> Dodaj račun.

Za prijavo imate na voljo 8 dni od odprtja vašega računa.

Plačevanje z aplikacijo?

Plačevanje preko aplikacije je preprosto in inovativno.

Najprej izberemo + znak, ki se nahaja v zelenem krogu in nato izberemo opcijo “Transfers”. Nato dodamo kontakt, torej osebo, ki ji želimo nakazati denar in sicer s klikom na plus znak. Vnesemo želeni znesek ter pod “Message” vnesemo sklic osebe, ki ji nakazujemo denar. Oblika zapisa naj bo SI00 in nato presledek ter nadaljnje številke. Zadeva je bolj preprosta, če imamo e-položnico, saj preprosto številko kopiramo in jo prilepimo.

Če plačamo s takojšnjim plačilom, se nam račun zapiše pod “My Contacts” in tako se naslov shrani in naslednjič ni potrebno vnašati vse te iste podatke. Potrdilo o nakazilu dobimo lahko v PDF obliki in sicer vpogledu “Transfer Confirmation”.

Plačevanje z Matercardom?

Po verifikaciji boste prejeli brezplačno fizično kartico, da pa pošiljka pride do vas, zna trajati kak slab teden. Če ste si zaželeli brezstičnega plačevanja (NFC), boste pred prvo uporabo tega morali uporabiti čip ter vašo osebno PIN kodo.

Plačevanje preko PC-ja?

Postopek plačevanja preko brskalnika na PC-ju je praktično enako kot pri aplikaciji, zato veljajo ista navodila. Razlika je v temu, da morate plačilo na koncu potrditi še v mobilni aplikaciji.

SEPA bremenitev?

Praktično vsa večja podjetja omogočajo SEPA direktno bremenitev, predvsem pa so to podjetja, ki nam mesečno radi pošljejo kakšno položnico. Med njimi tako najdemo predstavnike kot so Vzajemna, Triglav, RTV Slovenija, Adriatic, Poceni Elektrika, GENI-I, Generali in ostali. Vse kar morate storiti je, da na obrazcih, kjer se izpiše SI56, to postavko zamenjate z DE22.

Mimogrede, SEPA bremenitev mora imeti vzpostavljeno vsako podjetje, saj je tako zapisano v uredbi Evropske unije.

Ostala nakazila kot so otroški dodatki?

Otroške dodatke vam lahko nakažejo na N26 račun, ustavi pa se pri cestnini. AMZS cestnine ne more vrniti na tuj račun, zato se boste morali poslužiti e-pošte in na [email protected] poslati podatke o vašem avtu, vaše osebne podatke ter vaš TRR.

Vračilo preveč plačane dohodnine?

To se izvede na vaš zadnji veljavni TRR, ki je odprt pri banki, katera se nahaja v Sloveniji in se nahaja v uradnih evidencah FURS-a. Če želite nakazilo prejeti na vaš N26 račun, najprej izpolnite sledeči obrazec in ga pošljite na sledeči naslov.

Svoj N26 račun ustvarite s klikom na sledečo povezavo – klikni me.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

45 KOMENTARJI

  1. OJLA! Lažni posojodajalec me je z prevaro ogoljufal za 2.220,00 evrov, katere sem mu nakazala na to banko N26, DE na ime Giovanni Zullo . KAKO NAJ NAJDEM TEGA GOLJUFA.

  2. lep pozdrav v aplikaciji ko sem naložil je bilo v slovenskem jeziku po posodobitvi se mije spremenilo v angleški je kako mozno vrniti v slovenski jezik sem zelo hvaležen za odgovor hvala l.p zoki

    • Nova verzija aplikacije ne žal podpira Slovenščine, Jezik lahko spremenite s klikom na Profil (oziroma ikonco uporabnika), Settings, App Settings, Language kjer izberete željen jezik.lpt

  3. Ali lahko dobim nakazilo z ZDA,lahko je več nakazil mesečno,odvisno od dela za različne
    podjetnike z ZDA,ali je potrebno vezati na PayPal.
    Hvala za odgovor.

  4. Ali je N26 primeren za društvo in ali je kompatibilen z Stripe aplikacijo kjer lahko stranke plačujejo storitve iz moje spletne strani? Hvala.

  5. Zdravo, če pošljem zadnjo stran slike kartice N26, email in geslo nekomu, gor nimam nič denarja, kaj lahko on naredi s temi podatki. Ali me lahko kako prevari, ali mi nakaže gor denar. Hvala in Lp

    • Če mu samo slikate zadnjo stran kartice (predvidevam, da imate tisto prozorno), tako niste dosegli ničesar, ker TRR na njej ni naveden. V kolikor bi radi na račun prejeli nakazilo, v aplikaciji N26 preverite TRR, ki se namesto s SI56 začne z DEXX in ga tej osebi posredujte.

      Številko kartice in varnostne kode pa ne delite z nikomer, ker lahko privede do zlorabe (na N26 lahko greste do neke vsote tudi v -) .

    • Predvidevam, da govoriva o zasebnem računu N26 Standard. Znotraj EU na bankomatih mesečno kartica omogoča do 3 brezplačne dvige, v drugih državah se zaračuna provizija (v Srbiji npr. 1.7% vrednosti dviga).

  6. Pozdravljeni!zanima me,če bi lahko imel samo ta bančni račun?ali so morda kakšne težave,če ti banka ukine transakcijski račun,zaradi minusa na njihovi banki in se njihovi problemi prenesejo in imajo vpliv na odprt račun pri banki N26 in privede do neizplačil,blokad in podobnih neprijetnosti

  7. Pozdravljeni, to da banka N26 podpira SEPA mi je jasno. Kaj pa SEPA direktnih bremenitev? To so tiste bremenitve, ki se avtomatsko izvajajo vsak mesec, npr Voda, Elektrika, RTV prispevek,…

  8. Pozdravljeni, en od korakov pri dostopu do N26 je opravljena identifikacija uporabnika. Pri meni je problem ta, da se mi preverjanje identifikacije sploh ni zaključilo, čeprav sem opravil vse: sliko osebnega dokumenta, lastno sliko,… Pišem na njihovo podporo, kaj je problem, pa sem dobil samo odgovor, da mi računa ne morejo dati in da mi več informacij mi ne morejo podati. Sprašujem zakaj in v čem je problem, pa nobenega odgovora.
    A je še kdo naletel na tak problem in kako je to rešil?

  9. Zivjo, zanima me, ali vasa kartica ostaja kot racun odprt v tujini? Pri revolutu sem videla da se naj bi odpirala banka v sloveniji, pa ne vem kaj to pomeni. Kje je sedez N26? To je verjetno vidno tudi v IBANu? Hvala

  10. Pozdravljeni !Torej,če se ne odločim za debetno kartico,predvidevam,da po 10.5. lahko še vedno uporabljam maestro kartico kot do tedaj Lp,J.

  11. Pozdravljeni, se komu dogaja, da mu “pobirajo” denar iz N26. Gre za zneske do 15 eur. Prejemniki Hostinger, Smart Research s.r.o. so mi vzeli 75 eur.. Netflix.com … V aplikaciji imam označeno, da se mora vsa plačila potrditi, ampak ta plačila ki niso z moje strani se izvedejo brez potrjevanja. Javila sem že na N26 pa nisem dobila nobene povratne info. samo kartico so začasno blokirali. Kaj predlagate? Hvala lpM

    • Pozdravljeni, predlagam da v meniju kliknite zavihek Cards ter zaklenete kartico “Lock Card”. Ko kartico potrebujete za tist čas kartico odklenite in nato ponovno zaklenite.
      lp

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime