Apple ima sedaj tudi svojo kreditno kartico

Apple je na svojem nedavnem dogodku predstavil novo kreditno kartico, ki se bo imenovala Apple Card.

Zadeva obljublja ogromno, med drugim nižje obrestne mere, preprosto poslovanje in vrsto ugodnosti, ki jih konkurenčne banke enostavno še ne ponujajo.

Zadeva je precej preprosta in kreditna kartica v bistvu sploh ni fizična ampak obstaja samo v digitalni obliki (na voljo bo tudi fizična izdaja a z manj ugodnostmi) in jo povežemo z našo Apple denarnico. Nato povežemo še naš Apple Pay način plačevanja in pripravljeni smo za akcijo!

No, skoraj, saj Apple Pay v Sloveniji še vedno ni uradno podprt, čeprav naj bi se to kmalu spremenilo. Nemška spletna banka N26 (klikni me za več) naj bi v petih evropskih državah, med katerimi se nahaja tudi Slovenija, kmalu omogočila sistem brezstičnega plačevanja preko Apple Paya, v to smer pa naj bi se nagibala tudi avstrijska banka Sparkasse. Več o N26 smo že pisali (klikni me).

Apple Card bo uporabnikom omogočal natančni in podroben pregled vseh svojih preteklih nakupov, preverjanje stanja računa, prav tako pa bomo lahko obveščeni, kdaj nam bo potekel rok za plačilo računov.

Apple pravi, da bo uporabil tudi nekaj strojnega učenja in uporabnike preko Apple Maps aplikacije obveščal o trgovinah, ki so jih v preteklosti obiskali.

Največja novost je zagotovo Daily Cash, kjer bodo uporabniki ob uporabi Apple Pay sistema nagrajeni s povračilom denarja. Tu se ne gre za neko nabiranje točk ampak boste ob vsakem nakupu, 2% zneska prejeli nazaj na svojo Apple kartico. Če pa boste kupili Applov izdelek, se vam na kartico vrne 3% delež nakupa. Ob uporabi fizične Apple kreditne kartice boste prejeli samo 1% povrnjenega nakupa.

Apple se je za izdajo svoje kartice združil s podjetjem Goldman Sachs, to pa mu je omogočilo, da uporabniki ne bodo primorani plačevati nobenih letnih naročnin ter nobenih mednarodnih doplačil.

Pravijo, da se zavedajo kako je v temu primeru pomembna zasebnost. Podpredsednica Appla, Jennifer Bailey je zato izjavila:

“Apple ne bo vedel kaj ste kupili, kje ste kaj kupili in koliko ste za to plačali. Vse sledenje vašim nakupom je spravljeno samo na vaši napravi in ne bo nikoli doseglo Applovih strežnikov. Tudi partnersko podjetje Goldman Sachs ne bo nikoli prodalo vaših podatkov tretjim osebam za potrebe oglaševanja.”

Zadeva vsekakor izgleda presneto zanimiva in kar nekam žalostno je, da slovenske banke na svojem področju poslovanja in prijaznosti do uporabnika ostajajo daleč zadaj.

Apple kreditna kartica bo postala na voljo poleti 2019.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime